woensdag 13 oktober 2021

PASCAL 1-De Pionier 1

Op een dinsdagavond trad het eerste Pionierteam aan voor hun eerste externe wedstrijd sinds lange tijd. Wegens ziekte van één van de opgegeven spelers moest er een invaller aantreden. Het is echter slechts een kort verslag want degene, die daar het meeste voor in aanmerking kon komen om het te maken, was als laatste klaar, dus weinig gezien van de andere partijen.

Volgens de website van de tegenstanders heeft het Pionierteam enig geluk gehad en had er voor hen meer in gezeten. Maar, hoewel die er deze avond niet echt was, de winnaar heeft altijd gelijk. Ook waren ze toch eigenlijk best tevreden met dit resultaat, ze hadden vooraf blijkbaar op een verlies gerekend.

Van Pionierkant was de verwachting niet ècht hooggespannen, mede omdat een drietal van hen weinig had gespeeld sinds de pandemie is begonnen. Zo'n beetje het beste kwam daar Jaap Santifort aan bord 7 uit naar voren, na een uur spelen al was de stelling dermate, dat beide spelers zich met remise konden verzoenen.

De volgende uitslag kwam hierna tot stand aan bord 3, waar Rik Verheij te maken kreeg met toch wel een sterke tegenstander, hoewel niet degene met de hoogste rating van de tegenstanders. Maar hij bleek wel zo sterk, dat hij Rik tot opgave wist te dwingen.

Hierna de beurt aan bord 2, waar de grote hoop van het team, de jeugdige Thijs van Dam, speelde. Hij kreeg echter wel de speler met de hoogste rating tegenover zich en moest later berusten in verlies. Nu dus een tussenstand van 2½-½, in het voordeel van PASCAL bereikt.

Nog een tegenvaller voor het team want de bord 1-speler, negenvoudig clubkampioen Ernst Jan Pluim Mentz en de speler met de hoogste rating, verloor ook.

Nu echter leek het Pionierteam wakker te worden. Drie overwinningen achter elkaar waren daar het gevolg van, eerst Jan van Huizen aan bord 5, dan Dik van der Pluijm aan bord 4 en tenslotte, in redelijke tijdnood, teamleider Jan van Dam, spelend aan bord 8.

Nu was het dus, met de tussenstand van 3½-3½, bijzonder spannend geworden met als enige nog bezig, invaller Fred van Wieringen aan bord 6. De taak om er nog een resultaat uit te slepen aan de voorzitter van de club en daar slaagde hij gedeeltelijk in. Zijn partij werd remise, te zien op het wedstrijdformulier:

Met dank aan Fred van Wieringen voor foto en verdere gegevens!
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten