zondag 29 juni 2014

Slotavond

Met een klein, maar select, gezelschap kon het seizoen worden afgesloten. Er werden een aantal ronden raindropchess gespeeld, gecombineerd met doorgeefschaak. In de pauze was dan het woord aan voorzitter Fred van Wieringen om de gewonnen prijzen uit te reiken.
Er kon geen volledig programma raindropchess worden gespeeld, daarvoor heeft de vereniging te weinig speelsets van deze, toch wel leuke, nieuwe schaakvariant. Het combineert, in ruime zin, de ideeën achter gezelschapsspelen zoals ganzenbord en stratego met het schaken. Alleen zijn de dobbelstenen vervangen door kaartjes. Vooral bij de jeugd (van De Pionier) is de variant best wel in trek, waarschijnlijk omdat de geluksfactor steeds groter wordt naarmate je er minder verstand van hebt. Door sommige senioren werd het, daarom misschien, wat minder op prijs gesteld dan het doorgeefschaak, men vond de geluksfactor toch te groot. Mede gezien dus ook de planning van doorgeefschaak werden de aanwezigen opgedeeld in koppels van 2 personen, waarbij de sterkste aan de zwakste (alles natuurlijk relatief!?) werd gekoppeld. Na 5 ronden werd een eindstand opgemaakt en daarin bleek het koppel Fred van Wieringen/Rob van Wijgerden de boventoon gevoerd te hebben met een score van 8 uit 5. Tweede werd het koppel van de Jannen van Dam en van Baardwijk met 6 uit 5 en de derde en vierde plaats werd gedeeld door de koppels Jan van Huizen/Frits Wilschut en Bonne Faber/Sheila de Jonge. Deze koppels eindigden beiden op 5 uit 5. Hierbij mag misschien wel worden opgemerkt, dat Jan en Sheila wat meer ervaring hebben met het raindropchess dan de anderen wegens hun activiteiten bij de jeugdafdeling. De punten bij het koppel Bonne/Sheila werden dan ook voor 80% door Sheila verzameld. Zij waren ook het enige koppel, dat alleen raindropchess had gespeeld dankzij een kronkel in de indeling, die pas tijdens het spelen werd ontdekt.
In de pauze dus de prijsuitreiking en daarvoor kwam "slechts" een trio in aanmerking: Ernst-Jan Pluim Mentz nam de meeste prijzen mee naar huis: club-, snelschaak- en bekerkampioen. Bonne Faber mocht twee prijzen meenemen: kampioen van groep 2 (dit was best nog spannend geweest tot op het laatste moment. Enkele jaren geleden werd, om het bezoek van de clubavond te stimuleren, het z.g. aanwezigheidspunt ingevoerd, dat dit seizoen pas aan het einde bij het spelerstotaal werd opgeteld. Daardoor ging Bonne nog net Wim Noordermeer voorbij, die - zonder dat aanwezigheidspunt - één punt voorsprong op Bonne had) en meest succesvolle speler voor de RSB-competitie, terwijl het kampioenschap van groep 3 werd behaald door Leo Stelloo.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten