zondag 11 oktober 2015

Charlois Europoort 6 - De Pionier 2
Charlois Europoort 6 – De Pionier 2

Vrijdagavond vertrok het tweede team van De Pionier richting Rotterdam Zuid om in hun eerste wedstrijd voor de RSB competitie aan te treden tegen Charlois Europoort 6. Teamleider Peter Derrez had de opstelling per mail doorgestuurd zodat een ieder wist met welke kleur hij of zij zou spelen.Wim Noordermeer spelende aan bord 8 zou als eerste klaar zijn met zijn partij. Hij raakte in het middenspel een pion kwijt. Deze pion zou Wim fataal worden. Met fraai spel werd Wim terug gedrongen en de vrijpion kon niet worden tegen gehouden. Voor dat de pion zou promoveren gaf Wim de partij op (1-0).
Teamleider Peter Derrez had zich zelf op bord 4 neer gezet. Na een uur spelen kwam Peter een pion voor en wist dit uit te breiden naar nog een pion. Peter speelde de partij fraai uit en kreeg de felicitaties van zijn tegenstander (1-1).
Frans Troost kan dit seizoen gelukkig weer voor De Pionier uit komen. Frans begon voortvarend en zette een prima stelling op. Hij wist dit zo te verbeteren dat hij met een fraaie combinatie de partij kon winnen (1-2).
Als enige dame van het speelde Sheila de Jonge tegen de enige dame van Charlois Europoort. Wat een toeval, omdat beide teamleiders de opstelling gelijktijdig moeten inleveren. Omdat ik zelf speelde heb ik van de partij van Sheila weinig mee gekregen. Sheila wist de partij te winnen (1-3). Ondertussen had Fred van Wieringen na een voor hem verassende opening en een gelijk opgaand middenspel, een remiseaanbod gekregen. Fred stapte op teamleider Peter Derrez af en overlegde wat te doen. De situatie op de overige borden was onduidelijk waardoor er besloten werd door te spelen. Dit verkeerd uitvallen, daar je misschien wat meer risico’s neemt. Dit gebeurde ook en Fred kon een mat “achter de paaltjes” niet
voorkomen (2-3).
Bij Ben Blakmoor aan bord 6 zag het er een stuk beter uit! Ben had een prima stelling opgebouwd wist twee pionnen te veroveren en schoof behoedzaam naar een overwinning. Prima spel Ben! (2-4).
Op bord 3 speelde Alex van Wieringen een moeilijke partij. In de opening wist Alex wel een pion te winnen maar naar mate de partij vorderde kreeg zijn tegenstander meer vat op de partij en kwam zelfs voor te staan! Uiteindelijk wist zijn tegenstander met diverse stukken binnen te dringen plus een ver opgeschoven vrijpion. Dit was voor Alex teveel en gaf op (3-4).
Er was nu nog een partij bezig namelijk die van Michiel Landman op bord 2. Michiel wist al vroeg in de wedstrijd een loper te veroveren. De partij werd echter dichtgeschoven en ondanks het materiaaloverwicht was het moeilijk doorkomen. Aan het einde van de partij zag Michiel een combinatie met dame, toren en paard. Deze mislukte en Michiel raakte zijn paard kwijt. Zijn tegenstander was zo verrast dat het weer gelijk stond, dat hij pardoes remise aanbood! Michiel nam deze gretig aan omdat deze remise de overwinning van de wedstrijd betekende. Proficiat 2e team met de overwinning!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten