zondag 23 november 2014

Ronde 11

Een drietal nieuwelingen dit seizoen en alle drie op één foto gevangen! Ze speelden allemaal voor de interne competitie, er werd echter ook voor de interne beker gespeeld en een tweetal partijen vooruitgespeeld voor de komende ontmoeting van team 1 met het eerste team van Ridderkerk.

Opnieuw toonde Ben Blakmoor zich bereid om zijn licht te laten schijnen over datgene, wat er deze avond gebeurde: De clubavond van 20 november 2014 werd goed bezocht: 18 spelers van De Pionier gaven acte de présence, onder hen ook Wim van Schie, die de knoop heeft doorgehakt en opnieuw tot de vereniging is toegetreden. Van harte opnieuw welkom, Wim. Wij zijn verheugd over je besluit om weer bij ons te komen spelen.
Twee spelers van Ridderkerk kwamen vooruitspelen. Het betrof de borden 1 en 4. Ernst-Jan Pluim Mentz moest het met zwart opnemen tegen Tuvshin Boldoo. Om winstkansen te krijgen/behouden investeerde Ernst-Jan veel tijd. Hij bereikte een eindspel van het loperpaar tegen loper+paard en een gelijk aantal pionnen. Het voordeel bleek niet toereikend voor de winst. Door de naderende tijdnood ging onze eerste-bordspeler akkoord met remise.
Remise was er ook voor Ad van der Ree. Ook hij bracht een miniem voordeeltje naar het eindspel, nl. een iets betere pionnenstructuur. Het eindspel met gelijke lopers bleek niet te winnen. Met 1 punt uit 2 partijen hebben de zes overige teamleden nog een belangrijke taak te volbrengen.
In de Interne Bekercompetitie kwamen zes spelers in actie. Wim Noordermeer bereikte de derde ronde ten koste van Trudy Angeneind door een 2-0 overwinning. Jan van Baardwijk dolf het onderspit tegen Ben Blakmoor (0-2) en Sheila de Jonge zegevierde over Leo Stelloo, die nog steeds moeilijkheden blijkt te hebben bij de verdeling van zijn bedenktijd (2-0).
In de interne competitie kwamen Jan van Dam en Peter Derrez remise overeen. Peter kwam een pion voor in een veelbelovende stelling, maar Jan raakt daardoor niet zo gauw in paniek. Hij verdedigde zich secuur en de puntendeling werd zijn deel. Peter verklaarde dat hij best trots was op dit resultaat.
De buit werd ook gedeeld in de partij Fred van Wieringen tegen Rob van Wijgerden. Rob offerde een pion voor vage kansen, maar toen Fred dit kleinood even later teruggaf, kwamen de moegestreden helden remise overeen.
Wim Albus blijft verrassen. Hij overrompelde Alex van Wieringen met een keurige aanval en bond hem vakkundig aan zijn zegekar.
Jan van Huizen moest goed op zijn tellen passen tegen de altijd lastige Frits Wilschut, maar toen laatstgenoemde zijn stukken wat minder gelukkig posteerde, walste hij eroverheen.

Twee relatief nieuwe leden bonden de strijd aan met elkaar: Wim van Schie moest het opnemen tegen Tim Albus. De grotere routine van Wim gaf uiteindelijk de doorslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten