zondag 11 oktober 2015

RSB Beker ronde en Interne competitie ronde 5


RSB beker en ronde 5De Pionier heeft eindelijk een thuiswedstrijd geloot voor de RSB beker. Tegenstander was SV Zwijndrecht die gezamenlijk met De Pionier in de RSB competitie speelt. Gelijkwaardig dus, en hierbij een klein kansje om de 2e ronde te halen.

 
Om 20.10 uur werden de klokken gestart. Na een uur spelen was de stand op de borden redelijk gelijk, echter bij Jan van Dam op bord 3 kwam er een wat onoverzichtelijke stelling op het bord. De keuze van Jan om een vooruit geschoven pion niet te blokkeren kostte Jan een stuk. Niet veel later was de stelling niet te houden en was het eerste verlies een feit (0-1).
Ernst Jan Pluim Mentz spelende aan bord 1 had een pion achterstand in de opening. Dit hoorde bij deze opening maar dat Ernst Jan nog een pion zou verliezen was niet verwacht. Hij bracht zijn stukken richting de zwarte stelling, het lukte niet om een doorbraak te forceren. Na enige tijd kwam zijn tegenstander uit de omsingeling en werd steeds gevaarlijker. Na het ruilen van diverse stukken zag Ernst Jan in dat het zinloos was om verder te spelen (0-2).
Jan van Huizen aan bord 2 speelde de gehele wedstrijd een gelijkopgaande strijd. Beide spelers wilde wel iets forceren maar het lukte niet waardoor er niet meer dan een remise in zat ( ½ - 2 ½ ). De Pionier was hiermee uitgeschakeld. Ad van der Ree was op bord 4 bezig om toch nog een punt te scoren. Met een pion voor probeerde hij deze te laten promoveren. Maar hij had een taaie tegenstander die het niet verder liet komen dan remise (1-3).
Helaas niet door naar de volgende ronde.Voor de interne competitie moest Tim Albus het opnemen tegen ons nieuwste lid Johan Mullenberg. Johan moest duidelijk wennen aan het wedstrijdniveau. Hij kwam al vroeg een stuk achter en later nog een stuk. Tim haalde met deze materiaalwinst de overwinning binnen.

Michiel Landman kreeg Ger Croonenberg als tegenstander. Ger kwam in de opening een stuk achter. Michiel winst dit uit te buiten en bereide een mataanval voor. Deze was succesvol en Ger was al vroeg verslagen.
Martijn van Dam speelt als jeugdspeler regelmatig mee met de senioren. Beide wel met een korter speeltempo i.v.m. op tijd naar huis gaan van Martijn. Frits van de Veeke was zijn tegenstander. Frits kwam een pion voor maar Martijn knokte zich goed terug en veroverde drie pionen op rij. Met een pion op de zevende rij was het voor Frits geen houden aan. De pion promoveerde en Frits gaf op.
Wim Noordermeer kwam tegen Jan van Baardwijk een loper achter. Wat Wim ook probeerde hij kon het stuk niet terug veroveren. Sterker nog…hij zag een pion van Jan op de achterste rij verschijnen. Deze kon niet worden tegen gehouden en Wim gaf op.
Ondertussen verloor Frits Wilschut een paard tegen Leo Stelloo. Ook Frits vocht dapper door. Uiteindelijk, na diverse stukken afruil stond Frits een volle toren achter en feliciteerde Leo met de winst. Trudy Angeneind maakte het Ronald van Velzen knap lastig. Ze won een pion en drong met haar dame de stelling van Ronald binnen. Verwacht werd dat Ronald moest opgeven, maar Trudy zag de winstkansen niet en het spel draaide om. Het was nu Ronald die de dienst uit maakte en hij vond uiteindelijk wel de juiste voorzetting.
Aan het einde van de avond waren Alex van Wieringen en Sheila de jonge nog met hun partij bezig. Heel lang stond het gelijk maar Alex wist beetje bij beetje de partij naar zijn hand te zetten en wist sheila te verslaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten