dinsdag 11 november 2014

De Pionier-Shah Mata en ronde 9

De door de tegenstanders in de viertallencompetitie 2 weken eerder "vergeten" wedstrijd werd deze avond alsnog gespeeld. De opkomst werd een beetje "ontsierd" aangezien het eerste team de dinsdag hiervoor een wedstrijd had gespeeld en sommigen liever geen twee partijen in één week spelen en door het, zoals later is gebleken, winnende optreden van Feijenoord in de Europa-league.

In de viertallencompetitie bleek opnieuw dat er nog heel wat water door de Maas moet stromen voordat deze competitie in de juiste plooi zal zijn gevallen! Want het is toch verre van logisch dat een promotieklassespeler (uit team 1 dus) in een viertal invalt terwijl de vereniging in totaal 3 teams heeft? Maar teamleider Leo Stelloo blijkt zich uitstekend van die schier onmogelijke taak gekweten te hebben, hoewel verlies uiteindelijk toch wel zijn deel werd. Het Pionierviertal moest ook 2 invallers opstellen en daarvoor had teamleider Leo dus eigenlijk clubkampioen Ernst-Jan Pluim Mentz moeten vragen en ook bijv. jeugdleider Jan van Huizen. Maar zo werkt het (gelukkig?!) niet bij De Pionier. Sinds kort is een tweetal beginnende schakers (vader en zoon Wim en Tim Albus) lid geworden en zij wilden best wel eens proberen de Pioniereer te gaan verdedigen. Zo werd vader Wim ingezet aan bord 2, waar hij verloor en zoon Tim kwam aan bord 3 te zitten, waar hij de eer redde voor z'n viertal door remise te spelen. De rij werd tenslotte gesloten door Trudy Angeneind, die al eens heel goed tegen de huidige derde man van Shah Mata had gespeeld. Deze avond wist ze het helaas niet te redden tegen haar Rotterdamse tegenstander.
Het wedstrijdformulier van wedstrijdleider Ernst-Jan zag er tenslotte zo uit:
De Pionier 1197 - Shah Mata 1363 ½-3½
1 Leo Stelloo 1379 - John la Gordt Dillie 1885 0-1
2 Wim Albus - Gerard Blom 1365 0-1
3 Tim Albus - Marcel Batist 1021 ½-½
4 Trudy Angeneind 1015 - Ger Schraa 1182 0-1
Ondanks de in de aanhef geschetste problemen konden er nog enkele interne partijen worden gespeeld met hier en daar toch wel verrassende uitslagen.
Ernst-Jan werd ingedeeld tegen Ben Blakmoor en eerstgenoemde maakte zijn faam helemaal waar en was na afloop van de partij niet te beroerd om Ben uit te leggen hoe hij beter had kunnen spelen.
Jan van Dam had het tegen Michiel Landman een stuk moeilijker en Michiel wist hem kundig op remise te houden.
Een volgende verrassing werd de winst van Arie Bliek op Jan van Baardwijk. Laatstgenoemde weet zijn vorm tot nu toe niet echt te vinden en moet zichzelf helemaal onderaan de ranglijst terugvinden, een plek, waar hij beslist (nog) niet thuishoort.
Dan wist Sheila de Jonge zich de onstuimig aanvallende Rob van Wijgerden van het lijf te houden en later de aanval over te nemen en deze zelf wel af te maken.
Tenslotte kreeg ook Wim Noordermeer een speler tegenover zich die naar zijn goede vorm op zoek lijkt. Tenminste, als je de (interne) uitslagen van Jan van Huizen van de laatste tijd bekijkt, dan bekruipt je enigszins een vraagtekengevoel. Deze partij werd overigens remise.

De stand na ronde 9 is nu als volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten