vrijdag 7 oktober 2011

Ronde 5

De meeste spelers van het eerste team hadden er voor gekozen geen twee avonden achter elkaar te gaan spelen, daardoor was de spoeling vrij dun geworden.

Wel kon er nog voor de eerste ronde van de IBC worden gespeeld. De loting voor de tweede ronde staat vastgesteld voor 10 november, tot zo lang is er dus nog gelegenheid om de resterende partijen uit die eerste ronde te spelen. Voor deze eerste ronde was Leo Stelloo geloot tegen Michiel Landman en beiden waren deze avond aanwezig. Maar Leo zal niet met volle tevredenheid op zijn IBC-optreden terugzien. Michiel bleek in beide partijen te sterk voor hem. Leo was vooral verbaasd over het spel van Michiel in het te spelen rapid-tempo. Hij vond daar weinig op aan te merken.
Voor de interne competitie speelden Ben Blakmoor en Jan van Huizen tegen elkaar. Het leek een interessante partij te zijn met veel mogelijkheden aan beide kanten. Maar toen beiden alle kansen naar beste kunnen hadden uitgeprobeerd vond Ben het tijd worden om een remiseaanbod te doen. Daar wilde Jan nog even over nadenken, hij nam uiteindelijk het aanbod toch aan, hoewel hij het toch ook wel interessant vond de stelling uit te spelen. De vrijpion van Ben en beider torenpaar waren voor hem toch voldoende.
Bonne Faber kwam in zijn partij tegen Arie Bliek al vrij snel aan de beste kant van het bord te zitten. Arie opende eigenlijk te passief, waardoor er kansen kwamen voor het ruimteoverwicht van Bonne. Dit kostte Arie in eerste instantie een pion, hoewel dit wel een dubbele voor Bonne werd. Dankzij zijn gebrek aan bewegingsvrijheid plaatste hij zijn koningspaard wat ongelukkig waardoor zijn koningstoren overbelast raakte. Die moest namelijk dat paard en ook zijn collega-toren dekken. Toen die echter (met schaak) werd geslagen kostte dat Arie dat paard. Hierna werd het eigenlijk een kwestie van techniek en lukte het Bonne om het punt naar zich toe te trekken.
Wim Noordermeer kreeg met een tot de tanden gemotiveerde Sheila de Jonge te maken. Ze kreeg een open lijn en drong aldus Wim's stelling binnen. Daar wist ze voldoende paniek te zaaien om Wim tenslotte zo ver te krijgen de partij op te geven.
Net terug van een lange vakantie moest Jan Straatman gaan optornen tegen Simone 't Mannetje. Zijn jetlag verhinderde hem echter niet om een goede partij te spelen. Toch wist hij Simon's verdediging niet te slechten en moest zich tenslotte tevreden stellen met remise.
Ook remise werd het tussen Frits Wilschut en Dik Roeffel. Lange tijd stond bijna al het materiaal nog op het bord, toen er tenslotte enig van dat hout terugging in het doosje volgde de rest ook vrij snel. Maar daar gingen ze toch mee door tot er aan beide kanten slechts een kale koning stond.
Qua stelling leek het ook remise te worden tussen Wim den Heijer en Rob van Wijgerden. Maar Wim raakte een stuk kwijt, hoewel hij er wel een vrijpion aan overhield. Maar die bleek onvoldoende om Rob erg veel dwars te zitten. Punt verdiend voor Rob dus. 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


.Geen opmerkingen:

Een reactie posten