Jeugd
Schaakclub "De Pionier" schenkt al sinds de oprichting veel aandacht aan de jeugd. Momenteel zijn er zo’n 20+ jeugdleden die elke donderdagavond van 18:45 uur tot 20:00 uur bij elkaar komen op onze speel locatie in "De Petrakerk".

Het eerste halve uur besteden we aandacht aan schaaktheorie volgens het stappenplan van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Dit bestaat uit werkboeken van stap 1 t/m 6 zodat elk kind les krijgt op haar of zijn eigen niveau. Aan het einde van het seizoen worden er ook altijd examens gedaan zodat de kinderen per stap een diploma kunnen behalen.

Na de theorie komt de praktijk en de kinderen schaken dan vanaf 19:15 uur tegen elkaar in competitieverband. Er zijn drie competities, namelijk de huishoudelijke-, de ladder- en de snel schaak-competitie. De computer maakt de indeling zodat iedereen op haar/zijn eigen niveau schaakt. Aan het einde van het seizoen worden er natuurlijk bekers uitgereikt aan de winnaars van de diverse competities.

Om de jeugdspelers nog meer ervaring op te laten doen, gaan we ook naar schaaktoernooien in de regio Rotterdam en als schaakclub organiseren we zelf ook één keer per jaar zo’n jeugdtoernooi.

Als er vragen zijn over jeugdzaken dan kan altijd contact opgenomen worden met de jeugdleider Jan van Huizen (jan.van.huizen@hotmail.com / 06-29473473) of met het secretariaat van de schaakclub, namelijk Sheila de Jonge (chesswomen@gmail.com / 06-53546942).