zondag 2 juli 2017

Slotavond

Na een lang seizoen volgde dan weer een slotavond, waarin de nadruk - wat het schaken betreft - lag op doorgeefschaak. Met 14 aanwezigen konden 7 koppels worden gevormd, dus elke ronde een koppel vrij. Voorzitter Fred van Wieringen had het nog druk, in de pauze mocht hij de prijzen uitreiken.

Bij de samenstelling van de koppels is het het meest logische om de hoogst aanwezige te koppelen aan de laagste en zo verder. Dan zou je een beetje mogen verwachten dat het middelste team het sterkste zou blijken te zijn. Maar dat deze vlieger niet altijd op gaat bleek toch ook deze avond. Want de hoogst aanwezige (Ernst-Jan Pluim Mentz) werd gekoppeld aan de laagste (Frits van der Veeke) maar ze bleken de sterksten te zijn! In totaal scoorden ze uit de 7 gespeelde ronden liefst 11 punten. Het middelste team (Jan van Huizen samen met Sheila de Jonge) deed het ook goed en eindigde op een gedeelde tweede en derde plek, samen met het koppel Ad van der Ree en Jan van Baardwijk. Dan waren er nog de koppels Jan van Dam, samen met Leo Stelloo, Wim van Schie en Bonne Faber en Alex van Wieringen en Reinier van der Wende. Als laatsten eindigden tenslotte Fred van Wieringen en Frits Wilschut.
Dan de pauze met de prijsuitreiking. Hier was sprake van een grootgrossier want Ernst-Jan had alle competities op zijn naam geschreven en bleek daarenboven ook nog de meest succesvolle Pionierspeler in de RSB-competitie te zijn geworden! Voor elke competitie kreeg hij een wisselbeker en een persoonlijke prijs.
Ernst-Jan dus winnaar van groep 1, Fred is winnaar geworden van groep 2 en kreeg zijn prijs uitgereikt door secretaris Sheila. Daarna mocht hij het weer overnemen om de prijs voor groep 3 uit te reiken aan Wim van Schie.
Hierna ging het doorgeefschaak nog een tijdje door met uiteindelijk het hierboven beschreven resultaat tot gevolg.
Voor wie dat wil is het nu (zomer)vakantie, er kan toch ook doorgeschaakt worden bij De Pionier en wel bij het ZAS, dat volgende donderdag van start gaat met 3 partijen van een half uur bedenktijd voor elke speler. We hopen daar toch velen te mogen verwelkomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten