vrijdag 14 april 2017

In Memoriam Gerard Croonenberg

Ondanks het feit, dat er wel rekening werd gehouden met een overlijden kwam het bericht van het sterven van Gerard Croonenberg (ieder bij De Pionier kende hem als Ger Croonenberg) toch nog als een verrassing. Maar dat geldt eigenlijk immers voor elk sterfgeval.

Ger kwam in augustus 1977 naar de club en is sindsdien een zeer gewaardeerd lid geweest, tot zijn gezondheid er vorig jaar reden voor werd om zijn lidmaatschap op te zeggen. Op een gegeven moment was dat ook de reden dat hij naar een verzorgingstehuis in Vlaardingen verhuisde. Het werd voor zijn vrouw een te grote opgave hem te blijven verzorgen. Er werd wel steeds geprobeerd plek voor hem te vinden in Hellevoetsluis, dat mislukte echter wegens gebrek aan ruimte. Wel verhuisde hij op zeker moment naar Spijkenisse, waar hij tenslotte is overleden.
Wat zijn schaakgeschiedenis betreft, hij was een regelmatige bezoeker van de clubavond en ontpopte zich als geïnteresseerd in de spelregels. Daarom ging hij ook een cursus scheidsrechter en later wedstrijdleider bij de KNSB volgen. Tot enkele jaren geleden acteerde hij dan ook regelmatig als wedstrijdleider in de KNSB-competitie, in de tweede klasse en dan voornamelijk in de regio Zuid-Holland – Zeeland – Westelijk Noord-Brabant. Hij wilde namelijk liever niet verder van huis dan één uur rijden. Ook trad hij lange tijd op als wedstrijdleider bij het eerste Pionierteam.
Betreffende zijn persoonlijke resultaten, hij speelde in het begin mee in het eerste team van De Pionier, dit werd langzamerhand het tweede en het derde team en later nog de viertallencompetitie. Een gevleugeld woord van hem werd, als er geanalyseerd werd, “Ik zeg dit wel maar ik kan immers helemaal niet schaken”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten