zaterdag 2 juli 2016

Slotavond

Wie nog mocht twijfelen aan de overmacht van Ernst-Jan Pluim Mentz in de Pioniercompetities, bijgaande foto helpt ze snel uit de droom! Een gezellige avond met doorgeefschaak en in de pauze de prijsuitreiking sloot het schaakseizoen '15-'16 voor De Pionier af.
Aan het begin van de avond werden de aanwezigen in koppels verdeeld, steeds werd de hoogste uit de pas afgelopen competitie aan de laagste gekoppeld. Dit had tot gevolg dat de kersverse kampioen zijn materiaal mocht doorgeven aan Johan Müllenberg en vice versa. In tegenstelling tot andere doorgeeftoernooien was er nu niet geknutseld aan de reglementering, pionnen mochten dus op de zevende rij worden ingezet. Er was een oneven aantal koppels, elke ronde dus twee schakers "vrij". Na drie ronden stond het team van Ad van der Ree en Frits van der Veeke aan de leiding en ze mochten dus, rustend op hun lauweren, luisteren naar voorzitter Fred van Wieringen, die de prijzen uitreikte.
              Ernst-Jan en Fred in bewondering voor de interne wisselbeker.
              Nu met de beker voor de beste snelschaker.
              De beker voor groep 2 was voor Jan van Baardwijk.
    Ook Tim Albus mocht een beker in ontvangst nemen. Hij werd eerste in groep 3.
              Dan voor de interne beker weer terug naar Ernst-Jan.
          Jan van Dam was, tot z'n eigen verrassing, de meest succesvolle speler in de RSB-competitie bij De Pionier.
Ook een prijsje voor Reina van Huizen. Ze werd door Fred in de bloemetjes gezet wegens haar onvolprezen inzet om steeds maar weer de catering te willen verzorgen. Wat zouden al die dorstige kelen elke donderdagavond zonder haar moeten beginnen? En ze doet het nog steeds met plezier!!

Hierna, allemaal weer in topvorm dankzij Reina, werden nog eens drie ronden doorgeefschaak gespeeld. Wegens tijdgebrek konden niet alle 9 ronden worden gespeeld, desondanks was het een bijzonder gezellige avond met een leuke sfeer en diverse hilarische momenten.
Het koppel Ad en Frits eindigde als eersten met 8 punten, gevolgd door het koppel Bonne Faber en Tim Albus met 7½ punt. Deze beide koppels waren niet oneven geweest. Gedeeld derde t.e.m. vijfde werden de koppels Jan van Dam-Frits Wilschut, Jan van Huizen-Ronald van Velzen en Fred van Wieringen-Leo Stelloo met 6 punten. Zij waren alle drie wèl oneven geweest. De koppels Ernst-Jan en Johan, Sheila de Jonge en Dik Roeffel, Ben Blakmoor en Wim Noordermeer en Jan van Baardwijk en Casper Verbeek zorgden door hun aanwezigheid en puntenleveranties (zo nu en dan) mede voor de gezellige en ludieke sfeer!
Vanaf 7 juli gaan we weer verder met het zomeravondschaak ofwel ZAS. Zorg dat je erbij bent!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten