maandag 2 maart 2015

Ronde 23

In de voorjaarsvakantie hebben de junioren wat meer tijd om tegen een senior te spelen. Twee jeugdleden namen deze gelegenheid te baat. Eén van hen, een zoon van de jeugdleider, is op bijgaande foto te zien. Mede hierdoor konden er acht partijen worden gespeeld, terwijl het oneven aantal aanwezigen een trend lijkt te worden!?

Daar werd Rob van Wijgerden ditmaal de dupe van, maar ja, dat geldt tenslotte voor meerderen van zijn clubgenoten. Als eerste was daar dan de partij van clubkampioen Ernst-Jan Pluim Mentz. Hij speelde tegen Michiel Landman en Michiel leek leuk stand weten te houden. Maar je kon de manier, waarop Ernst-Jan z'n partijen tegemoet treedt wel herkennen. Hij probeert zijn voordeel vooral in het eindspel te pakken en daarin schoot Michiel dus duidelijk tekort, wat hem derhalve een punt kostte.
Tweede op de lijst, Jan van Dam, kreeg te maken met Wim Albus, die al regelmatig van zich deed spreken met leuke en onverwachte overwinningen. Maar tegen Jan ging hem dat niet lukken. Jan had zelfs al meteen in de opening voordeel kunnen pakken, deed dat echter niet maar hield Wim wel degelijk onder druk. Wim probeerde daar wel onderuit te komen maar slaagde daar niet in en Jan nam tenslotte dankbaar het punt in ontvangst.
Een toch wel onverwachte nederlaag was er voor Bonne Faber tegen Sheila de Jonge. Sheila hielp in eerste instantie driftig mee om het tegenovergestelde te bereiken door een centrumpion "zomaar" weg te geven, hierna echter leek Bonne helemaal de weg kwijt te zijn en bleef veel te lang met dezelfde stukken spelen, ook wel gedwongen door de leuke zetjes, die Sheila op het bord bracht. Hierdoor bleef zijn damevleugel lange tijd niet ontwikkeld. Toen dat tenslotte gelukte was het kwaad voor Bonne al geschied en moest hij toezien, hoe hij door Sheila vakkundig werd opgebracht.
Arie Bliek moest optornen tegen Jan van Huizen, wat hem niet al te gemakkelijk afging. Jan kreeg mooie lijnen op de damevleugel en kon Arie daardoor in een soort van wurggreep nemen. Hoewel hij het uiterste uit de partij probeerde te persen lukte het Arie niet om aan de nederlaag te ontkomen.
Het eerste jeugdlid, dat we tegenkomen, speelde tegen Wim Noordermeer. Hierbij bleek Martijn van Dam niet het enthousiasme te missen, wel een beetje de kennis om het Wim heel moeilijk te maken. Hieruit volgt dus al het resultaat van deze partij, terwijl beiden na de partij nog even druk aan het analyseren gingen, wat ook goed is voor een junior natuurlijk.
De andere jeugdspeler deze avond was een zoon van de jeugdleider, Guido van Huizen. Guido mocht bewijzen wat hij waard is tegen Casper Verbeek. Dat leek op een gegeven moment heel wat want Guido wist een stuk te winnen. Maar dan komt de fase van het binnenbrengen van het behaalde voordeel en daar bleek bij Guido nog het nodige aan te schorten. Want hij wist zijn voordeel niet vast te houden, sterker nog, hij raakte eerst het stuk kwijt en kwam daarna zo in de verdrukking dat ook hij op moest geven. Toch wel een goed leermoment voor deze junioren!
Jan van Baardwijk wist tegenstander Frits Wilschut grote problemen voor te schotelen, meteen al vanuit de opening. Frits zat daar enigszins verdwaasd naar te kijken, niet de juiste voortzetting wetend te vinden. Al snel ook wist Jan het behaalde voordeel te verzilveren met een winstpunt.
Dat deed tenslotte Tim Albus ook tegen Trudy Angeneind. Tim leek daarbij een beetje op een jaguar, die zich op zijn prooi stort. Zo bloeddorstig gaat het er gelukkig niet aan toe bij De Pionier, feit is wel, dat Tim de partij wist te winnen.

Na ronde 23 is hier de stand te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten