zondag 29 juli 2012

ZAS ronde 4

Donderdag 26 juli werd de vierde ronde van het ZAS gespeeld. Op deze snikhete avond meldden zich 18 schakers. De airco in de zaal kon de hitte niet aan en de spelers hadden het moeilijk! Er werden drie partijen gespeeld, 30 minuten per persoon.

In de eerste ronde vielen er geen verassingen. Winstpartijen waren er voor Ernst Jan, Philip, Ad, Fred, Ben, Angelique en Jeanet. Simone, Nico, Marco en Jan speelden remise.
Spelers die klaar waren vluchtten uit de ruimte naar het koele balkon of rookten buiten een sigaretje.
In de tweede ronde speelden Ernst Jan en Ad tegen elkaar. Een spannende pot tot het einde, waar Ad een goede voorzetting over het hoofd zag. Fred werd door Philip in het nauw gedreven, hield dit niet lang vol en verloor. Angelique won van Jeanet, Jan haalde een punt tegen Simone en Wim won van Marjolein. Remises waren er voor Rienk, Marco, Sander en Wijnand. De stemming zat er die avond goed in.
De beste met 3 punten, de beste met 2 punten en de beste met 1 punt kwamen in aanmerking voor een prijs.
De derde ronde was redelijk snel klaar. Alleen Ernst Jan en Angelique speelden hun tijd vol. Angelique had kansen op remise, naar eigen zeggen wilde ze meer en dat kreeg ze uiteindelijk niet.  Philip, Fred, Ad, Arie en Wim wonnen hun partij. Remises waren er voor Simone, Sander, Wijnand en Rienk.
De beste speler met 3 punten was Ernst Jan, de beste met 2 punten pakte Fred een prijs en Rienk was de beste met 1 punt. Alle drie prijswinnaars kozen voor een bierpakket.


Hieronder vindt u de link naar de stand na ronde 4:
ZAS 2012 ronde 4

Dank aan Fred van Wieringen voor de tekst en Jan van Huizen voor de tussenstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten