zondag 16 februari 2020

Ronde 22

Het eerste team moest de volgende avond een wedstrijd spelen en dat was te merken aan de opkomst. Slechts één van hen was aanwezig en daarmee werd deze avond één van de slechts bezochte avonden van het seizoen.

Dik van der Pluijm werd ingedeeld tegen Jan van Huizen en moest daarbij diep in zijn kunnen tasten. Toch kreeg hij op zeker moment het betere van de partij en leken er winstkansen voor hem te zijn. Maar die zocht hij in de verkeerde richting en zodoende kon Jan, vooral door aan te dringen met zijn beide torens, de stelling nu zo langzamerhand naar zijn hand zetten. Daarbij verloor Dik een stuk en dat wist hij niet meer te boven te komen. Zodoende bleef Jan, met deze winst, de naaste belager van de deze avond niet aanwezige lijstaanvoerder Thijs van Dam.
Achteraf gezien bleek het een makkelijke avond geweest te zijn voor Sheila de Jonge. Tegenstander Bonne Faber maakte namelijk twee, eigenlijk onvergeeflijke, fouten. De eerste meteen al in de opening, die Sheila waarschijnlijk met de bedoeling zoals het ging opzette. Met open ogen trapte Bonne in het valletje, waarbij hij na vijf zetten al een stuk achter kwam te staan wegens het eten van een vergiftigd pionnetje. Dan zakt iemands trek tot het spelen van een geweldige partij toch een heel stuk en dat werd waarschijnlijk de inleiding tot die tweede fout van Bonne.Die kwam in het middenspel, waarin hij stukwinst en de betere stelling overzag. Waar hij nu een loper sloeg met schaak, had hij eerst één van Sheila's paarden moeten slaan met een loper en daarna de andere loper van Sheila met z'n toren. Die kon alleen teruggenomen worden met de dame, waarna de andere loper (die Bonne nu als eerste sloeg) nu met een familieschaak kon worden geslagen. Sheila wist nu de partij, verdiend, te winnen.
Martijn van Dam legde Peter Derrez het vuur na aan de schenen en Peter had moeite met het vinden van de juiste zetten.Dat ging hem op een gegeven moment een stuk kosten en dat liet Martijn zich niet meer afnemen, hoewel Peter daar wel zijn uiterste best voor deed.
Het werd één van de weinige avonden, waarop André Dijkxhoorn de mogelijkheid vond een partij te komen spelen. Daarbij trof hij Leo Stelloo tegenover zich en André wist niet zijn beste spel boven te halen. Dit had tot gevolg, dat beiden al snel met een revanchepartij bezig gingen na de "officiële"  partijwinst voor Leo.
Ronald van Velzen had de laatste ronden een paar leuke succesjes weten te boeken, nu echter, tegen Wim Noordermeer, zat het hem niet mee. Wim staat bekend om zijn trucjes en daar bleek Ronald deze avond onvoldoende tegen opgewassen. Hij hield het op zich nog vrij lang vol, moest uiteindelijk toch Wim feliciteren met de winst.
Tenslotte Albert Schaefer tegen Casper Verbeek. Albert begon zijn carrière bij De Pionier met een aantal goede successen, lijkt deze nu een beetje achter de rug te hebben. Ook nu tegen Casper leek hij aan het kortste eind te gaan trekken. Maar daar bleek Casper het niet mee eens te zijn want, helemaal aan het einde van de partij, in betere positie, zette hij een toren op de verkeerde plek en kon Albert die ongestraft slaan en daarmee de partijwinst op zijn naam schrijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten