zondag 30 juni 2013

Slotavond

De slotavond bestond deze keer uit een geanimeerde doorgeefschaaksessie met in de pauze het uitreiken van de in het afgelopen seizoen verdiende prijzen.

Die prijzen waren (v.l.n.r.) voor Bonne Faber als de meest succesvolle speler in de RSB-competitie, Wim Noordermeer werd kampioen in groep 2, Ernst-Jan Pluim Mentz werd grootgrossier in prijzen, hij werd clubkampioen, bekerkampioen en snelschaakkampioen, terwijl Leo Stelloo de sterkste werd in groep 3. Maar voor en na de uitreiking van de prijzen door Fred van Wieringen werden nog 7 leuke en gezellige ronden doorgeefschaak gespeeld.
Doorgeefschaak wordt gespeeld door koppels van 2 schakers en bij De Pionier worden dan meestal traditioneel de hoogst aanwezige op de eindlijst gekoppeld aan de laagste. Hierdoor werden de volgende koppels samengesteld: koppel 1: Ernst-Jan Pluim Mentz en Frits Wilschut, koppel 2: Jan van Huizen en Ger Croonenberg, koppel 3: Bonne Faber en Leo Stelloo, koppel 4: Fred van Wieringen en Rob van Wijgerden, koppel 5: Ben Blakmoor en Sheila de Jonge, koppel 6: Alex van Wieringen en Wim Noordermeer en koppel 7: Ad van der Ree en Simone 't Mannetje. Er waren hiervoor geen prijzen te verdienen, het ging puur om de gezelligheid en die was er volop!
Aangezien er een oneven aantal koppels moest worden gevormd waren elke ronde 2 spelers vrij. Over het algemeen bleek de uitslag 1-1 te worden, hoewel dus ook wel eens beide spelers wisten te winnen. Dat heeft veel te maken met de hoeveelheid materiaal die men van zijn/haar koppelgenoot doorgegeven krijgt en op welke manier dit weer wordt ingezet. Dat resulteerde voor de pauze in een duidelijke voorsprong voor het koppel 7 met 6 punten (twee keer 2-0 winst en twee keer 1-1), koppel 4 volgde met 4 uit 4 en de andere koppels hadden allen (op koppel 5 na) 3 punten bereikt, terwijl koppel 5 de pauze in ging met 2 punten. Er hadden 4 koppels al een bye gehad, voor 3 koppels moest dat nog komen.
Na de prijsuitreiking nog 3 ronden en daarin bleken de koppels 1 en 4 de sterksten, zij wisten beiden 4 punten te scoren, hoewel daar voor koppel 4 wel een bye bij zat. Nog wel een leuk feitje was, dat Simone in een bepaalde partij zelfs 4 op een rij wist te krijgen: torens op de velden d, e, f en g2!
Uiteindelijk wist het koppel 7 de avond winnend af te sluiten met 9 uit 6, gevolgd door koppel 4 met 8 uit 6 en koppel 1 met 7 uit 6. De koppels 2 en 3 haalden 5 punten en de koppels 5 en 6 tenslotte 4 punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten