vrijdag 17 september 2010

Ronde 2

Het begin van de avond was onrustig door het onwel worden van één van de leden en de daaruit voortvloeiende zaken. De avond eindigde met de loting voor de IBC door de bekerwinnaar van vorig seizoen (noblesse oblige).

Het onwel geworden lid werd snel door twee andere leden naar huis gebracht en er werd contact gezocht met familie en huisarts. Het betrof namelijk een alleenwonend iemand. Maar hierdoor waren twee andere leden verstoken van hun geplande tegenstander. Gelukkig kwam één van beide wegbrengers vrij snel terug, ook met informatie, zodat op termijn ieder kon spelen. Overigens, volgens de wegbrengers ging het met de onwel gewordene naar omstandigheden weer goed.
Voor Ben Blakmoor was de partij tegen kampioen Ernst-Jan Pluim Mentz relatief snel voorbij, hem restte nog de intensieve analyse achteraf. Hierna bleef het lang stil aan het uitslagenfront, totdat Wim Noordermeer het hoog nodig ging vinden zijn verdiende voorsprong van een pion te gelde te brengen in het resterende toreneindspel. Tegenstander Frits Wilschut had er geen antwoord meer op. Voor Ger Croonenberg bleek dat het sein om ook zijn voordeel tegen Dik Roeffel te gaan verzilveren. "Ik deed geen goede zetten, Dik raakte daardoor echter in paniek" was zijn commentaar.
Ook geen goede zetten, vooral in het openingsgedeelte, deed Jan Straatman, tegenstander Ad van der Ree raakte daar echter niet ondersteboven van en borduurde zoetjesaan aan de omsingeling van "domein Straatman". Deze kon er tenslotte niets meer aan voorkomen.
Het zat er al enige tijd aan te komen, Alex van Wieringen verdedigde zich toch met de moed der wanhoop tegen Tim van der Hart. Alex zette al zijn stoutmoedigheid in op de koningsaanval, dorst daarbij echter toch niet op h6 in te slaan met zijn loper om het nodige gaatje in Tim's verdediging te slaan. Maar het daarbij nodige vervolg (stukken er bij) bleek onvindbaar voor hem.
Al zijn ze dan de mindere goden in de Pionierpikorde, toch maakten Leo Stelloo en Trudy Angeneind er een voor beiden leuke en interessante avond van. Leo raakte in tijdnood en paniek, bleef toch nog attent genoeg om het punt veilig te stellen. Dat deed ook Sheila de Jonge tegen Wim den Heijer.
Hoewel dit er lange tijd niet inzat kreeg Michiel Landman het toch moeilijk tegen Jan van Baardwijk. Jan had in de openingsfase heel veel tijd in zijn stelling gestoken, kon daar eerst echter niet van profiteren. Toch kreeg hij later een gevaarlijke aanval, Michiel ving die echter deskundig op en ook het punt ontsnapte niet aan zijn "winkelmandje".
Tenslotte nog een kleine verrassing want Jan van Dam, het afgelopen seizoen flink gestegen op de lijsten van prof.Elo, kwam in zwaar weer tegen Jan van Huizen. Maar dit gebeuren had beide Jannen veel bedenktijd gekost, er restte hen samen tenslotte nog zo'n 5 minuten (noteren was dus niet meer verplicht!?). Letterlijk mat zetten liet Van Dam zich niet, Van Huizen liet hem echter nauwelijks wat anders dan enkele pionnetjes houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten