dinsdag 13 april 2010

Hellevoetse schaakjeugd naar Spijkenisse

Voor een aantal jonge schakertjes van De Pionier was er de gelegenheid te trainen voor het basisscholentoernooi. Een verslag hiervan, een uitgebreid verslag met foto's is te vinden op de RSB-site.


Zaterdag 10 april 2010 vond in Spijkenisse weer het jaarlijkse schaaktoernooi voor de jeugd plaats. Het was het 16e J. de Kluyver toernooi en dit toernooi is uitgegroeid tot het grootste eendaagse schaaktoernooi van Nederland. Er doen dan altijd een kleine 200 jeugdschakers uit heel Nederland mee en het loopt uiteen van 5 tot 25 jaar met schakers die al heel sterk zijn tot schakers die net beginnen. Naast schaken is het toernooi ook heel erg leuk omdat je er popcorn, een ijsje en een suikerspin krijgt.


Schaakvereniging “De Pionier” uit Hellevoetsluis gaat al jaren met een flink aantal jeugdspelers naar dit toernooi toe. Deze keer waren er 7 jeugdschakers die zin hadden om een dag te gaan schaken in Spijkenisse. In de categorie C deden David Movsisian, Raoul Provily en Lisanne van Huizen mee. Dit is de leeftijdscategorie voor de jeugd geboren in 1996 en 1997. David scoorde heel mooi 50% en Raoul en Lisanne daar net onder. In het sterke deelnemersveld van Spijkenisse is dat een prachtige prestatie. In groep D deed Manouk van Huizen mee en blijkbaar voelde ze zich een beetje eenzaam als eenling uit Hellevoetsluis in groep D. Normaal speelt ze vrij goed, maar deze keer bleef ze steken op 3½ uit 9 wedstrijden. Toch had ze een leuke dag gehad en de volgende keer wil ze er zeker meer winnen.

In de E categorie zitten de jongste schakers en daar deden vanuit Hellevoetsluis Tieme Walstra, Joost van Dam en Guido van Huizen mee. Tieme deed het uitstekend en behaalde 7 punten uit 12 wedstrijden en dat is dus meer dan 50%. Daarmee val je nog niet in de prijzen, maar het is wel een prachtig resultaat. Guido behaalde een mooie 50% score en Joost zat daar net onder.

Het toernooi was weer goed georganiseerd en de deelnemers hebben een hele leuke dag gehad. Ze wilden allemaal volgend jaar weer meedoen en dat is altijd een goed teken. Wel willen ze volgend jaar meer punten halen en dat siert de echte sportman/vrouw. Want ook schaken is en blijft een sport waarbij het om winnen en verliezen gaat. Daarbij is schaken één van de meest sportieve sporten, die van jong tot oud gespeeld kan worden.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten