zondag 30 juni 2019

Slotavond

De avond was bedoeld om gezamenlijk terug te kijken op het zojuist afgelopen seizoen. De gewonnen prijzen werden (bij aanwezigheid van de winnaar) uitgereikt en de avond werd verder gelardeerd met doorgeefschaak.

Om doorgeefschaak te kunnen spelen heb je koppels nodig en die werden gevormd op basis van de eindstand van de competitie. Aldus werden zeven koppels gevormd, die dus een enkelvoudige competitie zouden spelen met een bedenktijd van 10 min.p.p.p.p. Op die manier zou de avond redelijk gevuld zijn.
De eerste gespeelde ronde eindigde cijfermatig heel vredelievend, alle koppels behaalden de uitslag 1-1. Maar hierna barstte het geweld los met diverse 2-0 of 0-2 uitslagen. Toen de stofwolken hiervan waren opgetrokken kon er een eindstand worden opgemaakt en die was als volgt: koppel Thijs van Dam/Frits van der Veeke met 12 pt. ; koppel Alex van Wieringen/ Martijn van Dam met 10 pt. ; koppels Jan van Dam/Kees Berkhout en Bonne Faber/Sheila de Jonge met 8 pt. ; koppel Fred van Wieringen/Frits Wilschut met 7 pt. ; koppel Jan van Huizen/Wim Noordermeer met 6 pt. en tenslotte koppel Jan van Baardwijk/Leo Stelloo met 4 pt. Hierbij waren geen prijzen beschikbaar, de eeuwige roem moest volstaan!
Op de helft van deze strijd was een rustpauze geprogrammeerd om de gemoederen wat tot rust te laten komen en in die pauze nam voorzitter Fred van Wieringen het woord om o.a. de prijzen uit te reiken. Maar eerst memoreerde hij nogmaals het bereiken van het 45-jarig bestaan van de vereniging door alle speellocaties nog eens de revue te laten passeren. Zo was de huidige locatie de zesde in de rij. Hierna werd de dame, die altijd de catering wil verzorgen (onder haar protest) in het zonnetje gezet en haar als dank voor de vele goede zorgen een bloemetje uitgereikt.
Iedereen kon zich hier van harte mee verenigen!
Hierna kon de prijsuitreiking plaatsvinden, te beginnen met de interne beker. Die was gewonnen door Thijs van Dam, na in de finale via snelschaken van Fred van Wieringen gewonnen te hebben. Deze prijs werd dus met een dubbel gevoel door Fred uitgereikt!
Er was dit seizoen met twee achttallen en een viertal meegedaan aan de RSB-competitie en daarin is er dan altijd wel iemand, die de beste score weet te bereiken. Ook daarvoor is er een prijs beschikbaar en die werd gewonnen door Rik Verheij.
Hierna was het de beurt aan het snelschaken. Ook daarin kwam een kampioen naar voren (bij zijn afwezigheid was dit alleen figuurlijk). In een dubbelrondige finale met 6 spelers had Ricardo Klepke zich de sterkste getoond door alleen één remise toe te staan.
Dan het gebeuren, waarvoor iedereen zoveel mogelijk probeert aanwezig te zijn, de huishoudelijke competitie. Die is verdeeld in drie groepen en kampioen van de derde groep was Thijs van Dam geworden, op een straatlengte gevolgd door Michiel Landman. Thijs was al enige ronden voor het einde zeker van die prijs. Maar voor het kampioenschap van groep 2 werd tot en met de laatste ronde volop gestreden en die prijs werd uiteindelijk gewonnen door Alex van Wieringen, gevolgd door Jan van Baardwijk en Leo Stelloo.
De belangrijkste prijs is normaliter die van groep 1 en die werd - ook al enkele ronden voor het einde van het seizoen - gewonnen door Jan van Dam, op afstand gevolgd door Fred van Wieringen.
De belangrijkste prijs van het seizoen is uiteraard het clubkampioenschap, wat dus normaliter door de winnaar van groep 1 wordt behaald. In uitzonderlijke gevallen zou dat ook naar iemand anders kunnen gaan, dat is echter tot nu toe nog niet voorgekomen. Dus Jan van Dam werd ook clubkampioen!
Het feestelijke seizoen werd tenslotte zaterdagavond afgesloten met een gezamenlijk etentje, waaraan ook de partners mee mochten doen. Dit werd, gezien het heerlijke weer, in de buitenlucht gehouden en ook hier opende de voorzitter het gebeuren met een korte speech, waarna kon worden genoten van het aanwezige voedsel en het drinken.
Volgende week begint dan weer het zomeravondschaak, het ZAS en daarvoor wordt gehoopt op een goede opkomst, vooral ook van leden van andere verenigingen en/of huisschakers. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten