vrijdag 25 maart 2016

Groene Hart jeugdcup

Er moest weer eens uitgeweken worden naar een vroegere locatie wegens het te grote aantal deelnemers. In de bovenzaal van De Eendraght werd het weer een gezellige drukte. Jeugdleider Jan van Huizen doet verslag.

Op vrijdag 18 maart speelden 4 van de 8 poules van de Groene Hart Jeugdcup in Hellevoetsluis. SV De Pionier was de gastvereniging en de locatie was sporthal De Eendraght. Vier poules huisvesten betekent dat er 64 kinderen achter 32 schaakborden plaatsnemen om de strijd aan te binden.
De hoogste poule was poule 2A (voor informatie zie http://www.3-torens.nl/week6/ ) met daarin het eerste team van De Pionier. Het hele seizoen was het steeds net niet gelukt om eerste te worden in de tweede klasse, maar het thuisvoordeel gaf deze keer blijkbaar de doorslag. Van RSR Ivoren Toren 1 (Rotterdam) en van Klim-Op 4 (Capelle a.d.IJssel) werd netjes met 2,5 tegen 1,5 gewonnen en CSV 1(Capelle) was geen partij voor de Pionier want dat werd 4-0. Het Pionier team bestond overigens uit Tieme Walstra, Joost van Dam, Dani Retel Helmrich en Thijs van Dam. Met name van Thijs was het een mooie prestatie, want een paar weken ervoor lag hij nog in het ziekenhuis en hij liep nog steeds met krukken. Verder werd Klim-Op 4 tweede, RSR Ivoren Toren 1 derde en CSV 1 werd vierde in deze poule.
In poule 3A was er een teleurstelling te verwerken omdat 3-Torens 1 (Berkel) niet in staat was om een team op de been te brengen. Daardoor hadden de tegenstanders maar twee partijen i.p.v. drie en 3-Torens 1 eindigde vanzelfsprekend op de laatste plaats. Verder werd het wel heel spannend tussen Spijkenisse 2 en De Pionnetjes 2 (Schiedam). De onderlinge strijd werd door Spijkenisse 2 gewonnen maar bij de andere partijen deed De Pionnetjes 2 het beter. Tenslotte eindigden ze allebei met 9,5 punt waarbij de wedstrijdpunten wel in het voordeel van Spijkenisse waren. Klim-Op 7 werd hier derde met 5 punten.

In poule 4A streden Klim-Op 6, RSR Ivoren Toren 3, Krimpen a/d IJssel 1 en CSV 2 om de punten. Hier werden de wedstrijden diverse keren met 3 tegen 1 beslist en daardoor ontstond er een hele geleidelijke eindstand met Klim-Op 6 met 7,5 punt, RSR Ivoren Toren 3 met 6,5 punt, Krimpen a/d IJssel 1 met 5,5 punt en CSV 2 met 4,5 punt.
In poule 4B was het een beetje ongelijk verdeeld, want 5 wedstrijden eindigden in een 4-0 overwinning. Klim-Op 5 sprong eruit en won alle wedstrijden met 4-0 en behaalde dus 12 punten. Tweede werd PASCAL 1 (Papendrecht) met 8 punten en Spijkenisse 4 werd derde met 3 punten. Overschie 1 behaalde 1 punt, maar zij hadden wel een hele leuke avond. De meesten van hen speelden voor de eerste keer mee en dat was wel een prachtige ervaring.
Deze ronde was de zesde en dus de laatste ronde voor de finale. De eindstand van alle teams wordt nu opgemaakt en dan is duidelijk wie in welke finalepoule terecht komt. En dat wordt altijd een prachtige strijd omdat de teams dan heel erg aan elkaar gewaagd zijn.
De Pionier vond het weer bijzonder leuk om het evenement te organiseren en dankzij de vrijwilligers verliep het weer prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten