zaterdag 31 augustus 2024

ZAS ronde 9

Het zou de avond worden voor de eindprijzen en daar stond toch wel de nodige spanning op. Helaas echter werd het ook de avond met het laagste deelnemersaantal van dit hele ZAS-seizoen. Desondanks was het - over de hele periode gerekend - één met de hoogste gemiddelde opkomst sinds 2010 en met in totaal 207 deelnames over 9 avonden, gemiddeld dus 23. 2010 is nog steeds het meestbezocht met een gemiddelde van 25.

zaterdag 24 augustus 2024

ZAS ronde 8

Alweer de voorlaatste ronde van dit toernooi. Het heeft (nog?) niet gebracht wat er door het bestuur van verwacht en gehoopt werd, nl. een relatief grote opkomst van buiten de club zelf. Ook bij de laatste avond met het snelschaaktempo was dat niet zo, zelfs was er sprake van één van de dieptepunten qua deelnemersaantal.

zaterdag 17 augustus 2024

ZAS ronde 7

Een avond met een recordopkomst voor dit seizoen. Met zelfs drie Pionierleden, die blijkbaar tot de ontdekking waren gekomen, dat hun club ook dit seizoen in de zomer schaakavonden organiseerde! Het tempo van 20 min. met 3 sec. per zet er bij leent zich overigens uitstekend voor geluk of pech bij de loting. Behalve misschien dan voor de meer getalenteerde schakers onder ons.

zondag 11 augustus 2024

ZAS ronde 6

De verwachtingen van de organisatoren bij het samenstellen van het speelschema bleken niet uit te komen. Het werd zelfs het laagste aantal deelnemers voor deze aflevering. Ook geen laatkomers ditmaal, iedereen was keurig op tijd en dus kon er - in de lijn van het programma - snel worden begonnen. Helaas was het begin van de tien ronden oneven. Wel kwamen twee oude bekenden voor het eerst meespelen.

zondag 4 augustus 2024

ZAS ronde 5

We zijn over de helft van het aantal avonden, wat betekent, dat er vanaf nu steeds het slechtste resultaat van elk zal worden weggestreept om tenslotte voor ieder de vijf beste resultaten over te houden. Maar de organisatie werd deze avond ook een beetje voor problemen gesteld. De indeling voor de op dat moment 17 aanwezigen was al gemaakt, toen er een zestal - naar later bleek - asielzoekers met hun begeleiders kwam om ook graag mee te willen spelen. Dat kon uiteraard niet worden geweigerd en zodoende startte de avond wat later.