zaterdag 17 augustus 2019

ZAS ronde 7

Nog net geen dieptepunt wat de belangstelling voor de ZAS-avond betreft, dat is nog steeds het geval voor de zesde avond van 2013. Er kon toen zelfs geen voetbalteam worden samengesteld (of er zou al één rode kaart gegeven moeten zijn), nu had dat wel gekund (maar zonder reserves), net als de laatste avond in 2012. Maar er komen nog twee ZAS-avonden!
Wat echter wel weer verheugend was, was het meespelen van drie nieuwelingen (althans voor dit jaar), twee oud-leden waarvoor geldt dat oude liefde niet roest en de derde heeft aangegeven lid van De Pionier te willen worden. Dat zou een grote aanwinst voor de club worden. Al direct in de eerste ronde mocht Dik van der Pluijm de degens (of de pionnen?!) kruisen met Tim Albus en dat duurde bijna de complete speeltijd (had er waarschijnlijk ook mee te maken dat beiden de zetten noteerden). Het ging redelijk lang gelijk op, totdat Tim in moeilijkheden raakte en daarbij een kwaliteit moest inleveren. Daarna was het vrij snel afgelopen voor Tim. Peter van Herp speelde tegen de vader, Wim Albus, en het wilde voor Peter niet lukken het Wim moeilijk te maken. Nog een Wim en deze Wim (Noordermeer) kreeg de in het pas gespeelde Hogeschool Zeeland-toernooi uitstekend voor de dag gekomen zijnde Ricardo Klepke tegenover zich. Ricardo had daar tegen twee grootmeesters gespeeld en tegen hen één partij verloren (Gata Kamsky) en eenmaal remise gespeeld (Jan Werle). Op de site van het toernooi zijn daarvan mooie foto's te vinden. Wim was daar niet tegen opgewassen en verloor dus. Frits van der Veeke bleek ook niet opgewassen tegen Bonne Faber, hoewel daar - zoals eigenlijk in de meeste partijen - wel enige fouten (van beiden) aan vooraf gingen. Martijn van Dam won nog van Casper Verbeek en - zoals eerder gesteld - er had een voetbalteam samengesteld kunnen worden, een elftal is echter oneven en zodoende kreeg Jan van Huizen een eerste gratis punt.
Dan de tweede ronde en daarin kwam Ricardo aan bod tegen Martijn. Ook met Martijn had hij eigenlijk niet al te veel moeite. Bonne kwam tegenover Jan te zitten en kwam redelijk snel in problemen. Maar Jan verkeek zich op de stelling en dacht mat te kunnen zetten, hij had echter overzien dat Bonne z'n schaakgevende paard ging slaan. De loper, die het paard sloeg, werd door de dame van Jan geslagen en daarna kwam er een aftrekschaak, dat Jan z'n dame kostte. Hij speelde nog wel even door, zag wat later toch ook het onmogelijke van die actie in en gaf op. Wim Albus zou wraak op Dik kunnen nemen voor het verlies van zijn zoon in de vorige ronde maar slaagde daar niet in. Sterker nog, ook hij verloor. Tim daarentegen deed het nu beter, tegen Wim Noordermeer en Tim won die partij. Casper wist nog van Peter te winnen, terwijl het punt cadeau nu naar Frits ging.
Geen pauze, daar was de tijd te krap voor. Jan maakte eerst de prijzen bekend en die gingen, de momenteel bezig zijnde tv-kwis "De slimste mens" indachtig, naar de nummers 3, 6 en 9.
Nu ging Dik optreden als sparring partner voor Ricardo en hij leek daarbij een goede kans te krijgen op remise in een loper tegen paard eindspel. Ricardo was echter net wat slimmer daarin en won zodoende ook zijn derde partij. Martijn kreeg Bonne als tegenstander en Bonne leek nog zo geschrokken van zijn winst in de vorige ronde dat hij het centrum veel te snel opende en Martijn de gelegenheid gaf met een pion door te stomen. Verlies voor Bonne derhalve. Jan kreeg Casper tegenover zich en daar had Jan niet al te veel moeite mee. Vader en zoon Albur kregen deze ronde beiden zwart en ook wisten beiden te winnen, Wim van Frits en Tim van Peter. Laatstgenoemde had een beetje pech eigenlijk, het punt cadeau ging zijn neus voorbij en kwam bij Wim Noordermeer terecht. Hierdoor ontstond de volgende eindstand:
1
Ricardo
3.0
5.0
5.00
2
Dik
2.0
7.0
4.00
3
Martijn
2.0
6.0
3.00
4
Bonne
2.0
5.0
3.00
5
Jan van Huizen *
2.0
3.0
1.00
6
Wim Albus
2.0
3.0
1.00
7
Tim
2.0
3.0
1.00
8
Wim Noordermeer *
1.0
5.0
0.00
9
Casper
1.0
4.0
0.00
10
Frits *
1.0
4.0
0.00
11
Peter
0.0
5.0
0.00
Zoals te zien waren de prijzen voor Martijn, Wim Albus en Casper. De volgende ronde wordt het weer snelschaken.

De tussenstand van het ZAS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten