zaterdag 10 augustus 2019

ZAS ronde 6

Deze ZAS-avond werd toch enigszins geteisterd qua opkomst door drie v's: vakantie, Vlissingen en voetbal. De middelste hiervan heeft tenminste nog alles met schaken te maken, de andere twee zijn de gedreven organisator een doorn in het oog!? Toch werd er na afloop, zoals je ziet op bijgaande foto, onder het genot van een drankje en de door sommigen gewonnen prijs, nog driftig geanaliseerd.
Aangezien de vaste indeler voor het ZAS met de eerste van die drie v's bezig is mocht Sheila de Jonge de indelingshonneurs waarnemen. Voor hen, die er niet tevreden over waren zij gezegd, dat zij volgende ronde vakantie aan het vieren is en Jan van Huizen dan weer terug is. Hoe dan ook, de indeling voor de eerste ronde, die Sheila uit de printer liet schuiven, liet zien, dat Martijn van Dam het op moest nemen tegen "nieuwkomer" Philip Westerduin, meteen een pittige tegenstander voor Martijn. Philip bleek inderdaad te pittig voor hem, hij verloor de partij dus. Ad van der Ree was in zijn eerste partij niet opgewassen tegen Jan van Genderen, terwijl Leo Brands zich een beetje leek te verkijken op Frits van der Veeke, hij kwam namelijk niet verder dan remise. Dan nog drie witspelers, die hun eerste partij verloren en wel Casper Verbeek van Wim Noordermeer, Rien van der Molen van Sheila de Jonge en Peter van Herp van Bonne Faber. Verder bleek de avond opnieuw een oneven aantal deelnemers aangelokt te hebben en Hans van Calmthout was de eerste, die daarmee een punt kreeg.
In ronde twee werd dat Peter van Herp, terwijl Philip door bleef gaan met scoren, Jan werd nu zijn slachtoffer. Wim bleek niet opgewassen tegen Hans, terwijl Sheila enigszins het geluk aan haar kant had omdat Bonne finaal een matcombinatie over het hoofd zag. Frits verloor van Ad, terwijl Casper het goed deed tegen Leo, hij won zelfs van hem. Verliezen deed ook Rien, nu van Martijn.
Ronde drie kreeg Hans tegen Philip en ook Hans wist Philip niet af te stoppen. Peter kon het niet bolwerken tegen Sheila en Jan won deze ronde, van Wim. Bonne was Casper te slim af, terwijl Ad zich sterker toonde dan Martijn. Eindelijk wist ook Leo te winnen, dat deed hij van Rien, terwijl het gratis punt nu voor Frits was.
Nu even pauze en na deze pauze maakte Sheila bekend, dat de prijzen gewonnen zouden gaan worden door de spelers, die als tweede, als vijfde en als achtste zouden eindigen.
In ronde vier leek het nog niet tot Philip te zijn doorgedrongen dat hij geen prijs zou krijgen als nummer één, hij won namelijk opnieuw, nu van Sheila. Jan en Hans hielden elkaar met een remise keurig in evenwicht, net als Bonne en Ad. Frits moest opnieuw een tegenstander feliciteren met diens winst en die tegenstander heette Casper. Ook Martijn redde het niet, hij verloor nu van Leo, terwijl Wim won van Peter. Het punt cadeau was deze ronde voor Rien.
Dan de laatste ronde en daarin kreeg Ad te maken met Philip, die er misschien achter was gekomen, dat hij geen prijs zou krijgen als hij opnieuw zou winnen. Maar om daarvoor te verliezen ging hem ook te ver , hij bleek tevreden met een remise. Dat was ook het resultaat tussen Sheila en Jan (dat was de partij, die op de foto wordt geanaliseerd). Leo kwam prima uit de opening tegen Bonne maar even later werd de stelling toch dermate vereenvoudigd, dat Bonne remise aanbood. Leo leek (achteraf) wat meer te weten, hij weigerde en kreeg daar later in de partij toch spijt van omdat hij alsnog verloor. Casper moest het punt laten aan Hans, net als Frits aan Wim en Peter aan Rien. Het was dus niet echt de avond voor de witspelers. Tenslotte was het punt cadeau voor Martijn, waardoor de volgende eindstand later uit de printer kwam:
1
Philip
4.5
15.0
13.50
2
Sheila
3.5
14.0
8.00
3
Hans *
3.5
12.5
6.50
4
Bonne
3.5
12.0
7.00
5
Jan
3.0
17.5
9.50
6
Ad
3.0
14.5
7.50
7
Wim
3.0
11.0
4.50
8
Leo
2.5
11.0
4.75
9
Casper
2.0
14.0
4.00
10
Martijn *
2.0
12.0
2.00
11
Rien *
2.0
9.0
1.00
12
Frits *
1.5
10.5
1.25
13
Peter *
1.0
12.0
0.00
Hieruit valt op te maken, dat de prijzen deze avond voor Sheila, Jan en Leo waren. De volgende ronde, a.s. donderdag, staat weer in het teken van drie partijen met per speler een half uur bedenktijd.

Dan de tussenstand van het ZAS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten