zondag 13 augustus 2017

ZAS ronde 6

Een eerste ronde, waarna slechtere resultaten kunnen worden weggestreept. Mede daardoor komen de eindwinnaars langzaam maar zeker in beeld. Het is in het verleden gebleken, dat je ruim boven de 60 punten moet zitten om voor een geldprijs in aanmerking te komen.

In de eerste ronde van deze avond deed Ernst-Jan Pluim Mentz precies wat van hem werd verwacht tegen Wim van Schie, dus hij won. Ook was er opnieuw een oude bekende voor de eerste keer dit seizoen naar De Pionier gekomen. Philip Westerduin had dus tijd gevonden om mee te komen doen en daarbij trof hij als eerste Leo Stelloo tegenover zich. Leo kweet zich naar behoren van zijn taak om het Philip tenminste moeilijk te maken en slaagde daar naar eigen mening redelijk goed in. Toch ging Philip lopen met een eerste punt. Dat was voor Ben Blakmoor niet weggelegd tegen Angelique Osinga. Angelique gaat voor één van de eindprijzen, moet daarvoor echter nog wel minstens één ronde meespelen. Dat ze nu al voor die prijzen ging merkte Ben duidelijk met z'n verlies. Bonne Faber kende een moeilijke start tegen Jan van Genderen. Jan wist weer eens een mooie positie op te bouwen maar verviel wat later in een slechter vervolg. Hij verloor materiaal maar vooral positie en dat irriteerde hem inwendig zo dat hij de partij opgaf. Wim Noordermeer bleek niet opgewassen tegen Ad van der Ree, terwijl Jan van Huizen Sheila de Jonge versloeg. Michiel Landman haalde zijn eerste punt tegen Frits van der Veeke en Arie Bliek liet zich door Marjolein Osinga inmaken. Tenslotte won Jan van Baardwijk van Casper Verbeek.
In de tweede ronde werd het meteen de winnaars tegen de winnaars en de verliezers tegen de verliezers en dat kan wel eens betekenen, dat zij, die eerst geluk (zelf zullen ze het kennis noemen) hadden het nu tegen een sterke speler op moesten nemen. Zo verloor Michiel nu van Ernst-Jan. Ad bleek in een goede flow te zitten, getuige zijn winst op Philip. Angelique zette door tegen Bonne en ma Marjolein tekende voor de eerste remise, tegen Jan van Huizen. Frits was de enige verliezer uit de eerste ronde, die nu tegen een winnaar moest spelen en Frits bleef verliezen, nu van Jan van Baardwijk. Casper deed dat tegen Jan van Genderen, Wim van Schie won van Arie, Sheila won van Ben en tenslotte verloor Leo van Wim Noordermeer.
Ook nu was er een - weliswaar korte - pauze en in de ronde daarvoor had Ernst-Jan het nodige geluk tegen Ad en dat leek vooral met zijn snellere denkproces te maken te hebben. Ad verloor tenslotte wel maar dat was wel dankzij de klok. Jan van Baardwijk speelde nu tegen Angelique en Jan liep tegen zijn eerste nederlaag aan. Dan deed Jan van Huizen het beter tegen Wim van Schie, zeker wat het eindresultaat betrof want Jan won. Philip had zich herpakt en bewees dat aan Marjolein met een winstpartij. Ook Jan van Genderen was weer in vorm, hij won van Michiel. Bonne kwam tegen Sheila niet verder dan remise, terwijl Wim Noordermeer en Ben beiden wonnen, resp. van Casper en van Frits. Arie wist zijn nul niet kwijt te raken tegen Leo, die dat dus wel deed.
In de nu dus volgende pauze werd bepaald hoe de avondprijzen te verdienen zouden zijn. Daarvoor werd een mooie gelegenheid gevonden in de nieuwste (augustus)ratings en dan daarbij het verschil tussen de behaalde score en de te verwachten score (de w-we tabel). De prijzen konden worden verdiend door de drie besten daarvan.
In de nu volgende vierde ronde kwam dan eindelijk het gevecht tussen Angelique en Ernst-Jan. Ze hadden dit ZAS al meer tegen elkaar gespeeld en ook nu werd het tenslotte remise. Philip bleef het weer goed doen door Jan van Baardwijk te verslaan terwijl Wim Noordeermeer het onderspit dolf tegen Jan van Huizen. Ad bleef z'n vorm houden door van Jan van Genderen te winnen terwijl Marjolein een moeilijke partij speelde tegen Bonne. Die eindigde tenslotte met winst voor Bonne in een dubbel toreneindspel, waarbij uiteindelijk de tijd besliste. Sheila verloor van Michiel en Leo van Ben. Wim van Schie en Casper wonnen beiden, van Frits en van Arie.
Dan de laatste en allesbeslissende ronde. Daarin was Jan van Huizen niet opgewassen tegen Angelique en won Ernst-Jan van Philip. Bonne en Ad speelden een interessante partij, waarin Bonne op zeker moment remise bood. Maar Ad vond de stelling nog te leuk en speelde door. Maar even later overzag hij verlies van een centrumpion en ging nu wel accoord met remise. Jan van Genderen maakte z'n avond nog een beetje goed door van Ben te winnen, terwijl datzelfde gold voor Michiel ten opzichte van Wim Noordermeer. Jan van Baardwijk verloor nog van Wim van Schie terwijl de dames Sheila en Marjolein het samen uitvochten met winst voor Marjolein tenslotte. Leo versloeg Casper en Frits verloor van Arie.
Nu dus de prijsuitreiking en er was opnieuw een mooie bos bloemen, gegeven door supermarkt PLUS-Trommel. Het werd weer een aanmoedigingsprijs en die ging nu naar Frits.
De verdere prijzen gingen dus niet naar Ernst-Jan en Angelique, hoewel beiden 4½ uit 5 hadden gescoord, maar hun startrating was te hoog, hoewel Angelique vlakbij kwam met een w-we score van +0,85 en daarmee een vierde plek. Derde werd haar moeder Marjolein met +0,90, tweede werd Ad met +0,99 en winnaar werd Bonne met net ietsje meer, hij scoorde +1,00.

Dan de nieuwe stand voor de eindprijzen.

1 opmerking:

Unknown zei

De bos bloemen is aan mij goed besteed na de vele verlies partijen. dank je wel.

Een reactie posten