maandag 1 oktober 2012

Groene Hart jeugdcup


Al enige jaren wordt dit jeugdtoernooi gespeeld en dit jaar kon de Pionierjeugd ook enthousiast worden gemaakt om mee te doen. In die maalstroom van enthousiasme werd ook Sheila de Jonge meegetrokken naar Spijkenisse, waar op 28 sept. centraal de eerste ronde werd gespeeld. Ze deed bijgaand verslag.

Vandaag zijn we met 4 jeugdleden naar de Groen Hart cup geweest. Tieme Walstra (bord 1), Martijn van Dam (bord 3) en Jelle (bord 2) en Jurre (bord 4)Groenendijk waren ingedeeld in de groep met Spijkenisse 2, Messemaker 1867 2 en Overschie 1.
De eerste ronde speelden we tegen Overschie 1.
Tieme kreeg de gelegenheid om zijn dame op h3 te posteren, waardoor hij een aanval met paard en pion op kon zetten wat resulteerde in mat. Jurre begon goed, kreeg een stuk voorsprong, moest dat weer inleveren. Uiteindelijk kreeg hij toch nog een leuke aanval, maar vergat dat hij mat achter de palen kon krijgen. Jelle speelde een leuke partij, maar zijn tegenstander was toch wel sterker. Martijn had een mooie partij tot ver in het eindspel. Waar hij het op tijd had kunnen winnen, probeerde hij nog wat leuks te doen, waardoor hij te lang nadacht en uiteindelijk op tijd verloor. Dus verloren we met 3-1.
De 2de ronde speelden we tegen Spijkenisse 2.
Jelle was heel erg snel klaar, helaas met een verliespunt. Jurre kwam koning en pion tegen 2 torens en 4 pionnen achter te staan, één van de pionnen promoveerde tot toren. Zijn tegenspeelster speelde mooi het toreneindspel bijna uit. Echter i.p.v. met de toren op de achterste rij mat te zetten, haalde ze de 3de toren erbij, waardoor het pat werd. Terwijl Tieme na elk 10 minuten spelen nog in het middenspel zat, maar overzag dat hij mat achter de palen kreeg, zat Martijn ver in het eindspel. Maar hij had veel meer tijd verbruikt. Met het eindspel van beiden koning en toren en 27 seconden tegen 5 minuten bood Martijn remise aan wat de tegenstandster accepteerde. Weer verloren met 3-1.
De 3de en laatste ronde van de avond werd er tegen Messemaker 1867 gespeeld.
Jelle was na 3 minuten klaar met een mooie combinatie op g7. Jurre was 10 seconden later klaar maar verloor. Martijn ging meteen in de aanval en wist via verschillende mooie aanvallen de nodige stukken te winnen en uiteindelijk ook de partij. Tieme wist het spel mooi naar een pionneneindspel te spelen met uiteindelijk promotie naar dame. Wist het pat ook uit de weg te gaan en sloot af met mat. Gewonnen met 3-1.
Elke avond promoveert en degradeert er een vereniging. Wij zijn derde gewonnen en blijven dus in deze groep.
Dus nu maar voorbereiden op de volgende wedstrijd, volgende maand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten