maandag 28 augustus 2017

ZAS ronde 8

Onze vaste schrijver van de afgelopen verslagen, Bonne Faber, geniet van zijn welverdiende vakantie. Ik (Fred van Wieringen) zal de laatste verslagen van het ZAS op mij nemen. Donderdag 24 augustus 2017 namen 16 schakers de moeite om naar de Petra kerk te Hellevoetsluis te komen, om vervolgens 10 ronden snelschaak te spelen.
In ronde 1 werd Wim Noordermeer gekoppeld aan Ernst Jan Pluim Mentz. Wim hield het lang vol maar moest uiteindelijk opgeven. Michiel Landman mocht het proberen tegen Jan van Dam, maar kon niet voor komen dat Jan zijn eerste punt pakte. Wedstrijdindeler Jan van Huizen kreeg Leo Stelloo als tegenstander. Jan was echter te sterk voor Leo. Marco Beije (Het Houten Paard) nam het op tegen Frits van der Veeke. Frits moest door het sterke spel van Marco snel opgeven. Ook Jan van Genderen (SOF) was weer van de partij en gaf Arie Bliek het nakijken. Jan pakte hierbij zijn eerste punt. Onze secretaris Sheila de Jonge had aan Wim van Schie een taaie tegenstander. Wim won uiteindelijk de partij. Zelf mocht ik (Fred) het opnemen tegen Jan van Baardwijk. Jan speelde een goede partij maar had teveel tijd nodig en Fred won. De laatste partij van de eerste ronde was die van Rien van der Molen en Casper Verbeek. Casper wist Rien te verslaan.
In ronde 2 werden spelers met 1 punt aan elkaar gekoppeld. Hierbij kregen we een aantal interessante wedstrijden te zien. Jan van Dam mocht proberen Ernst Jan te verslaan. Jan kon echter geen vuist maken en Ernst Jan won zijn tweede partij. Ook de partij Jan Huizen en Jan van Genderen mocht er zijn. Het spel ging over en weer. Jan van Genderen mocht een punt bijschrijven. Fred en Marco speelden tegen elkaar Fred had geen schijn van kans… Wim gaf Casper het nakijken en Jan van Baardwijk liet Leo met een 0 achter. Wim Noordermeer zal tegen Arie vol in de aanval hebben gespeeld en daardoor de volle punt gepakt. Michiel was te sterk voor Frits en Rien kon het niet bolwerken tegen Sheila.
Dan ronde 3. Jan van Huizen mocht het deze keer proberen Ernst Jan. Wat Jan ook probeerde.. Ernst Jan pareerde het en kreeg het betere van het spel en pakte het punt. Ondertussen won Wim van Schie knap van Marco en wist Fred het punt van Casper te winnen. Jan van Dam had geen kind aan Sheila en Jan van Genderen haalde weer een punt. Nu tegen Jan van Baardwijk. Verassend was de winst van Wim Noordermeer tegen Michiel. Arie wist van Frits te winnen en Rien kon het niet bolwerken tegen Leo.
Ronde 4. Zou de goede vorm van Wim van Schie voldoende zij om het Ernst Jan moeilijk te maken? Het antwoord is nee. Weer een punt voor Ernst Jan. Fred moest tegen Jan van Huizen. Jan had nog een appeltje te schillen met Fred. En dat merkte Fred direct. Jan drukte Fred in de verdediging en partij was snel klaar. Marco verloor van Jan van Genderen en Jan van Dam won zijn partij tegen Wim Noordermeer. Michiel had zijn avond niet en ging nu ten onder tegen Jan van Baardwijk. Leo versloeg Casper, terwijl Sheila Arie het nakijken liet. Het gevecht tussen Frits en Rien werd beslist door Frits.
Ook in de 5e ronde nog geen elke remise. Het is elke keer “ erop of eronder” . Jan van Genderen mocht het deze keer proberen tegen Ernst Jan. Ook Jan kreeg het niet voor elkaar om het Ernst Jan moeilijk te maken en verloor. Jan van Huizen wist Wim van Schie van zich af te houden en Jan van Dam won gemakkelijk van Jan van Baarwijk. Marco, Fred, Wim en Arie wonen hun partij. Michiel scoorde voor de pauze weer eens een punt. Rien was het slachtoffer.
Na de pauze startte ronde 6 met Ernst Jan tegen Marco. Ernst jan ging gewoon door met punten pakken. Jan van Huizen wist van Jan van Dam te winnen Jan van Gelderen ging verassen ten onder tegen Wim van Schie. Fred, Sheila, Arie en Jan van Baardwijk wisten hun partij ook te winnen. De eerste remise kwam op naam van Casper en Frits.
Ronde 7 alweer. Fred mocht het proberen tegen Ernst Jan. Fred speelde niet slecht volgens Ernst Jan, maar gaf aan het eind een stuk weg en dus het punt. Jan van Huizen en Jan van Dam wonnen hun partij en dat deden Marco,Wim Noordermeer, Sheila, Jan van Gelderen, Leo en Michiel ook. Geen verassingen in deze ronde.
De eerste verassing kwam in ronde 8! Sheila wist Ernst Jan een punt af te snoepen. Sheila wist Ernst jan zelfs schaakmat te zetten. Knap van Sheila! Verder won Jan van Huizen van Wim Noordermeer, Jan van Genderen van Jan van Dam. Fred, Michiel, Marco, Arie en Jan van Baardwijk wisten ook hun partij te winnen.
Ronde 9. Door haar winst tegen Ernst Jan, kwam Sheila nu uit tegen Jan van Huizen. En…Sheila wist deze partij ook te winnen. Ernst Jan, Jan van Gelderen, Jan van Dam, Wim Noordermeer, Wim van Schie, Jan van Baardwijk en Marco wisten zonder moeite hun partij in winst om te zetten.
De 10e en laatste ronde. Ook het laatste punt wist Ernst Jan te veroveren. Nu was Jan van Baardwijk het slachtoffer. Marco verloor van Jan van Huizen en Jan van Gelderen wist wel te winnen van Sheila. Jan van Dam gaf Leo geen kans, dat zelfde voor Fred tegen Frits. Punt voor Fred. Casper en Wim Noordermeer deelden de punten en Arie versloeg Michiel. Rien kon helaas ook de laatste partij niet winnen. Nu was Wim van Schie te sterk.
De prijzen van de avond werden uitgereikt door wedstrijdindeler Jan van Huizen. Hij vroeg Jan van Dam, Marco Beije en Casper Verbeek naar voren om een prijs uit te zoeken. Rien van der Molen kreeg een aanmoedigingsprijs die bestond uit een fraaie bos bloemen, geschonken door onze sponsor, supermarkt PLUS Trommel.
Hieronder volgt het scoretabel van deze avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten