zondag 15 april 2012

Ronde 30

De interne bekercompetitie is bijna aan de finale toe. De eerste finalist is bekend. Voor de interne competitie werd deze ronde een soort van janboel!
Eigenlijk had de eerste indeling van de halve finale voor de interne beker beter de finale kunnen worden, immers, als de winnaar van beide laatste afleveringen heeft geloot tegen de winnaar van 4 seizoenen geleden dan kun je toch moeilijk om deze constatering heen? De eerste van beide te spelen partijen gaf een redelijke weerspiegeling van de krachtsverdeling want, hoewel hoger in rating, Ernst-Jan Pluim Mentz wist niet door de verdediging van Rik Verheij te komen. Dus remise. Ook de tweede partij leek lang op een dergelijke puntenverdeling af te stevenen, Rik blunderde echter op een gegeven moment en Ernst-Jan zag zijn kans schoon om het punt binnen te halen. Nu nog afrekenen met ofwel Frans Troost ofwel met Fred van Wieringen en de derde interne beker in successie is binnen.
Voor ronde 30 een typische indeling: 4 Jannen aanwezig en ze speelden tegen elkaar!
Jan Straatman deed zijn uiterste best tegen Jan van Dam, dat bleek echter onvoldoende, hoewel tenslotte de klok wel de beslissing moest brengen. Maar op dat moment was de positie voor de oud-voorzitter van de club niet meer om over naar huis te schrijven en mocht Jan van Dam dus zonder schaamte het volle punt laten noteren. Maar het was al wel in de kleine uurtjes.
Michiel Landman leek een goede beurt te gaan maken tegen Frans Troost, hij bezette de open h-lijn met dame en toren terwijl Frans kost had gerocheerd. Maar Frans wist zijn koning toch een redelijk veilig heenkomen te bieden en wat later ook de aanval over te nemen. En zijn aanval sloeg wel door, in tegenstelling tot die van Michiel. Frans wist dus te winnen.
Jan van Huizen lijkt in een dip te zitten wat zijn uitslagen betreft want ook tegen Jan van Baardwijk moest hij het punt aan zijn tegenstander laten. Ook hier duurde het bijna het grootste deel van de avond, Jan van Baardwijk wist echter een goede aanval op te zetten en deze aanval ook tot het einde toe in gang te houden. Winst met andere woorden.
Het leek een goede partij te worden voor Rob van Wijgerden tegen Bonne Faber, Rob offerde echter op het verkeerde moment een stuk, waarna Bonne de zaak helemaal in handen leek te hebben. Hij haalde nog een stuk binnen, dacht toen echter ook nog eens de dame van Rob ongestraft binnen te halen. Dat bleek echter niet waar, hoewel de dame wel sneuvelde. Maar Rob kreeg er echter beide torens voor in de plaats. Daarna wist Bonne niet beter te doen dan zijn dame te offeren tegen een toren en een paard, waar hij "eenvoudig" een kwalitiet had kunnen winnen. De uiteindelijke voorsprong bleek tenslotte toch voldoende voor de winst.
Arie Bliek vergde te veel van zijn stelling tegen Frits Wilschut. Hij leek goede kansen te krijgen voor winst, Frits paste echter voldoende op zijn tellen om zich niet op de slachtbank te laten leggen en haalde daarmee onverwacht de winst binnen.
Het damesonderonsje van deze avond, tussen Sheila de Jonge en Trudy Angeneind, kende een uitslag, die langzaam maar zeker tot stand kwam. De dames speelden een gezellige partij, Sheila paste er echter wel voor op de stelling niet in haar nadeel te laten uitlopen. Uiteindelijk wist ze dan ook te winnen.
De laatste winst van de avond (niet qua tijd, wel qua stand op de ranglijst) was er voor Leo Stelloo tegen Ger Croonenberg. Leo wist, gaande de partij, een stuk te verdienen, Ger had echter nog wel zijn dame en beide torens op het bord staan om Leo via de (half) open lijnen dwars te zitten. Dat lukte lange tijd, echter via de nodige omwegen kon Leo tenslotte toch het punt binnen halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten