zondag 24 januari 2021

Stay Safe

Na een korte periode van het weer opladen van de diverse accu's is er weer gestart. Nu met een kleine competitie met een bedenktijd van 5 min. per partij en daar, per zet, nog twee seconden bij. Ook nog een kleine opmerking over de Clubs League, waar aan mee werd gedaan. Dat toernooi is inmiddels tot de halve finale gevorderd en het Pionierteam speelde tegen drie van deze vier halve finalisten! Sterke tegenstanders dus gehad.
Zoals gebruikelijk starten we het verslag met de winnaar. Het was namelijk een toernooi in Arena-vorm, wat betekent dat alle spelers, na het opstarten van het toernooi, na elke partij de keuze hebben om meteen een volgende partij te starten of even te wachten tot de opgewekte adrenaline weer wat is gezakt en dan aan te geven een volgende partij te willen spelen. Het is natuurlijk ook even afwachten of er iemand beschikbaar is (zich ook heeft aangemeld). Verder is het voor de eindstand van belang hoeveel partijen iemand achter elkaar heeft gewonnen (een winstserie derhalve), daar krijg je dan extra punten voor. Beginnen we dus met de winnaar en dat werd, zoals van te voren al werd verwacht,
                                                                      THVD
Hij kwam wat later aan de start, wat natuurlijk ook mogelijk is, je kunt eigenlijk ten allen tijde instromen in het toernooi. Zijn eerste partij ging nu tegen MarkLagendijk, die al twee winstpartijen achter de rug had en er daarom waarschijnlijk extra op gebrand was ook weer eens ven THVD te winnen. Maar daar kreeg hij, als aanvoerder van de witte stukken, niet de gelegenheid voor, THVD toonde zich oppermachtig, wat ook zijn insteek in dit toernooi zou worden. Dar ondervond Castleblack82 dan ook meteen. Ook hij was niet tegen deze "supermacht" opgewassen. THVD had er blijkbaar zin in, vrij snel hierna kreeg hij te maken met RoyalForkDutch, die hij ook al aan zijn zegekar bond. Daarna een korte rustpauze en weer mocht er tegen MarkLagendijk worden gespeeld. Ook dit punt ging naar THVD. Dan kwam schaaksheila aanzetten, met de zwarte stukken. Er was nog ruimte genoeg aan de zegekar om een nieuw slachtoffer aan te binden, ze stonden a.h.w. in de rij! Ook JaapSantifort mocht zich in hun rij scharen. Na opnieuw een korte pauze kwam nu thelostrook (die ook later was ingestroomd) zich melden. Misschien kon hij, met wit, een einde maken aan een lange zegereeks. Maar ook thelostrook slaagde daar niet in. De volgende werd, ook met wit, DrsD2020, die wel een vuist wist te maken maar zich tenslotte toch ook bij een nederlaag neer moest leggen. Hierna opnieuw tegen thelostrook, die zich blijkbaar wat moed had ingedronken om het nogmaals te proberen. Maar ook met zwart lukte het niet. Kon dan niemand wat van deze in topvorm stekende speler afsnoepen? MarkLagendijk mocht het nog een keer proberen en kon tenslotte zijn derde nederlaag op laten tekenen. Als laatste kwam nu DrsD2020 nogmaals kijken, ook met zwart lukte het echter niet, zodat THVD een enorme zegereeks liet noteren, wat straks ook in de eindstand te zien zal zijn.
                                                                    DrsD2020
Er werd, ook hier, begonnen met het spannende gevecht tegen ook-dat-nog en deze partij werd door de witte Drs gewonnen. Winst was er voor hem vervolgens ook tegen RoyalForkDutch en tegen Castleblack82. Maar niet alle verdere partijen konden worden gewonnen, MarkLagendijk wist de volgende partij, met wit, remise te houden. Hierna kwam er weer een winstpartij en dat ging, met wit, tegen schaaksheila. Daarna Rien_van_der_Molen en nog een zegereeks leek in aantocht. Maar daar kwam dus THVD een stokje voor steken. Na even te hebben uitgerust was weer de beurt aan schaaksheila, die ook met wit niet opgewassen bleek te zijn tegen hem. Dat werd ook meteen zijn laatste nog niet eerder besproken partij.
                                                                   Freddy59
Begonnen werd met een winstpartij, met wit, tegen schaaksheila. Hierna kwam JaapSantifort, met zwart, op bezoek wn ook deze partij werd gewonnen. Dan opnieuw een sterke tegenstander, genaamd ook-dat-nog en hiertegen wist hij, met wit, de partij knap remise te houden. Hij bleef het daarna rustig aan doen en kreeg dan Castleblack82 tegenover zich en ook deze partij, met zwart, wist hij te winnen! Hij bleef in de winning mood, wat hij bewees aan MarkLagendijk door ook hun onderlinge partij, weer met wit, te winnen. Maar het ging niet allemaal van een leien dakje, door een blunder verloor hij namelijk, ook met wit, van thelostrook. Maar hierna was het leien dakje weer terug en won hij nog, beide keren met zwart, van Rien_van_der_Molen en RoyalForkDutch.
                                                             RoyalForkDutch
Nu krijgen we te maken met een speler, die niet goed begon, hij verloor namelijk zijn eerste partij van JaapSantifort. Na een tweetal al eerder behandelde partijen was er opnieuw een ontmoeting, nu met zwart, met JaapSantifort en ook deze partij werd verloren. Hierna herpakte hij zich echter en wist, met zwart, te winnen van thelostrook. Dat had hem blijkbaar moed gegeven, nu werd er, met wit, gespeeld tegen ook-dat-nog en die partij werd tenslotte remise. En eindelijk wist hij een partij, nu met wit, van JaapSantifort te winnen. Dan, weer met wit, tegen MarkLagendijk en ook deze partij werd door hem gewonnen. Dan weer met zwart en tegen Rien_van_der_Molen en ook deze partij bracht een punt op. Hij had nu, zoals het leek, de smaak te pakken want ook de volgende partij leverde een punt op, weer, nu met zwart, tegen JaapSantifort. Hiermee kwam een einde aan al zijn partijen.
                                                                ook-dat-nog
Diens eerste, nog niet besproken, partij ging tegen Rien_van_der_Molen wn deze partij werd door hem gewonnen. Daarna, nu met wit, weer tegen Rien_van_der_Molen en ook deze partij werd gewonnen. Ook zijn derde - nog niet besproken - partij was tegen Rien_van_der_Molen en ook nu ging de winst naar ook-dat-nog. Als laatste nog een keer tegen Rien_van_der_Molen en ook deze partij werd door dezelfde speler gewonnen. Als je deze regels leest dan zou je denken dat er alleen maar werd gespeeld tegen dezelfde speler, dat is echter niet zo, de andere partijen werden alle al besproken.
                                                               MarkLagendijk
Nog een speler met een goede start. Beide keren met wit won hij achtereenvolgens van Castleblack82 en van Rien_van_der_Molen. terwijl daarna zijn eerste verliespartij tegen THVD kwam. Was hij daardoor ietwat aangeslagen? Tenminste, in zijn eerstvolgende witpartij (zijn vierde op rij!) kwam hij niet verder dan remise tegen schaaksheila, hoewel schaaksheila in eerdere ontmoetingen ook wel aan het langste eind had getrokken zodat je misschien kunt stellen dat beiden redelijk aan elkaar zijn gewaagd en remise dus geen slecht resultaat is. Dan, dus met zwart, weer tegen Rien_van_der_Molen en die partij leverde weer een punt op. Na verlies tegen Freddy59 kwam een volgende witpartij, weer tegen Rien_van_der_Molen, waarna zwarte winst tegen JaapSantifort op het menu stond. Had hij dan medelijden met -of genoeg van het winnen tegen - Rien_van_der_Molen? Wat natuurlijk niet wil zeggen, dat deze speler geen remise tegen hem verdiend had! Remise stond nu hoog in het vaandel, ook zijn laatste partij, met zwart tegen schaaksheila - kun je dus aan zien, dat beiden toch wel aan elkaar zijn gewaagd - eindigde daarin.
                                                                JaapSantifort
De spoeling van nog niet besproken uitslagen wordt steeds dunner, als derde partij voor deze speler kwam Rien_van_der_Molen langs met wit en dat werd een winstpartij. Maar ook thelostrook, die ook met wit langskwam, wist daarmee niet van hem te winnen. Ook zijn laatste partij, nu dus met wit, werd een overwinning, weer tegen thelostrook.
                                                                   thelostrook
Van hem zijn de meeste partijen al besproken. Maar, ondanks zijn late instromen, kwam een tweede partij met wit tegen Castleblack82 met witte winst voor hem. Hiermee zijn ook al zijn resultaten van deze avond besproken.
                                                                  schaaksheila
De enige nog niet besproken uitslag wordt dan haar zwartpartij tegen Castleblack82 en die partij wist ze te winnen.
                                                                 Castleblack82
Er blijven nog twee spelers over en die hebben nog tegen elkaar gespeeld ook. Na een serie met zo nu en dan minder goede resultaten kwam nu Rien_van_der_Molen om de hoek kijken en die werd met verlies huiswaarts gestuurd. Van een tweede partij tussen hen beiden kwam het niet meer dus het eindresultaat van dit toernooi is te zien in de hierna volgende tabel.


Speler (blitzrating)

pt.

g.

w.

r.

v.

1

THVD (2123)

41

11

11

0

0

2

DrsD2020 (1700)

17

9

6

1

2

3

Freddy59 (1517)

16

8

6

1

1

4

RoyalForkDutch (1600)

16

11

5

1

5

5

ook-dat-nog (1642)

15

8

5

2

1

6

MarkLagendijk (1476)

15

14

5

4

5

7

JaapSantifort (1584)

11

10

5

0

5

8

thelostrook (1547)

4

8

2

0

6

9

schaaksheila (1292)

4

7

1

2

4

10

Castleblack (1338)

2

7

1

0

6

11

Rien_van_der_Molen (914)

1

13

0

1

12

Dan toch nog even een update van andere zaken.
--De halve finales van bovengenoemde Clubs League zijn inmiddels gespeeld en s.v. De Pionier speelde tegen hen beiden! Dus, ondanks het feit, dat men niet bij de laatste 16 was geƫindigd, mag het team toch terugzien op een fantastische deelname met tenslotte een 18de plek!! Zeker met een aantal teams met meesters en grootmeesters in de gelederen!
--Ook aan het Tata-toernooi werd meegedaan. Andere jaren werden er, naast een A, een B en een C-groep ook amateurtoernooien georganiseerd, waar spelers uit de hele wereld aan meededen. Wegens de bekende redenen is er nu alleen maar een Masters georganiseerd. Maar dat werd toch wat onvoldoende gevonden en daarom zijn er online amateurtoernooien georganiseerd in rapid en blitz. Aan het rapid-deel deed van Pionierkant THVD mee en hij werd tenslotte, met 12 winstpartijen, 2 remises en 8 keer verlies, 35ste van de in totaal 568 deelnemers en daarmee, dankzij de Arena-vorm van het gebeuren, 36 punten. Maar ook KeesBreen speelde mee en hij werd uiteindelijk 68ste met 29 punten en 10 keer winst, geen remises en 7 verliespartijen. Van beiden een puike prestatie!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten