zondag 26 april 2020

Radiointerview

Voorzitter Fred van Wieringen van de Hellevoetse schaakvereniging De Pionier was te gast in de radio uitzending van zaterdag 25 april 2020. Peter van Herp ging telefonisch in gesprek met hem. Dit gesprek volgt hierna, uitgeschreven.


Het Covid-19 virus heeft SV De Pionier schaak gezet.
Fred: “Inderdaad. 12 maart was de laatste speelavond. Het eerste team speelde nog thuis. Sinds die tijd is het heel rustig geweest. Inmiddels heeft de vereniging onder initiatief van Hans van Calmthout een online competitie opgezet. Het begon met 6 deelnemers, maar inmiddels is het aantal toegenomen. Afgelopen donderdag speelden 14 leden in die online competitie mee.”

Wat doen het bestuur en vereniging deze periode allemaal?
Fred: “Na de laatste avond heeft de jeugdleider boekjes rondgebracht bij de jeugd zodat ze de basisprincipes verder aan kunnen leren. Voor de senioren resteert het online schaken. Verder is het afwachten tot we weer in onze accommodatie in de Petrakerk mogen spelen.”

Er is een discussie over de contributie bij verenigingen. Hoe staat het hiermee bij SV De Pionier?
Fred: “Er heeft nog geen lid om teruggave van de contributie gevraagd. Het speelt niet bij De Pionier. Het bestuur denkt wel na hoe hier mee om te gaan. Blijft staan dat we inmiddels wel de spelersbijdrage aan de Rotterdamse Schaakbond hebben afgedragen. Die zal dan verrekend moeten worden.”

Hoe houden jullie contact met de leden?
Fred: “We informeren de leden per mail en zo mogelijk via de berichten op de website. We gaan er van uit dat we na 1 september op zijn vroegst met elkaar in de Petrakerk de strijd weer aan kunnen gaan. Tot die tijd is het rustig.”

Competities?
Fred: “Alle interne competities liggen stil en kunnen dit seizoen niet meer afgespeeld worden. Thijs van Dam ging na 26 ronden aan de leiding voor Jan van Huizen en Jan van Dam. In de externe competitie kwamen we met drie teams uit bij de Rotterdamse Schaakbond. Team 1 begon net goed te spelen na een moeizaam begin in de 2e klasse B. Het stond op een keurige 3e plaats na overwinningen op de nummers 1 (Barendrecht/IJmonde: 5-3) en 2 (Charlois Europoort: 4½-3½). Team 2 stond 5e in de 2e klasse A, terwijl team 3 een 6e plek bezette in de 3e klasse C.”

Nieuwe leden welkom. 
Fred: “Zodra we weer aan schaken toekomen zijn nieuwe leden welkom in de Petrakerk aan de Cornelus van Kleiburgstraat 4 in Hellevoetsluis. We beschikken over een mooi aantal jeugd- en seniorleden, maar er kunnen altijd nieuwe leden aansluiten. Er is veel potentieel in Hellevoetsluis. Alleen sluit men zich niet aan in verenigingsverband. Maar iedereen is welkom! We hebben ook een vijftal leden vanaf Goeree Overflakkee. Ook die belangstellenden kunnen zich aansluiten.” 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten