woensdag 23 mei 2012

Snelschaakkampioenschap

Na twee voorronden werd de finale tenslotte gespeeld door een zestal geplaatsten. Er hadden zich eigenlijk 9 spelers geplaatst, 3 van hen waren echter verhinderd.
Op vrijdag 18 mei 2012 werd de finale van het snelschaakkampioenschap van De Pionier gespeeld. Onze speelavond is normaal op de donderdagavond, maar op Hemelvaartsdag kon er niet worden geschaakt. Hiervoor waren er al twee ronden gespeeld, om uit te maken wie er in de finale mocht uitkomen. Zes spelers nl. Ernst-Jan Pluim Mentz, Simone 't Mannetje, Alex van Wieringen, Rick Verheij, Jan van Huizen en Fred van Wieringen waren over twee ronden de sterkste en mochten strijden om het kampioenschap.
Ernst-Jan moest zijn titel verdedigen en verwachtte veel weerstand.
Er werden tien partijen gespeeld van elk 5 minuten per persoon. Na vijf ronden werd duidelijk dat de strijd tussen twee spelers ging. Rick had Ernst-Jan op remise gehouden en stond maar een half puntje achter Ernst-Jan.
Na een pauze van 15 minuten werd de strijd voortgezet. In de zevende ronde zette Rick de aanval tegen Ernst-Jan in. Rick speelde sterk, won en veroverde de eerste plaats. De titel van Ernst-Jan begon te wankelen.
Maar er moesten nog drie ronden worden gespeeld. In ronde acht was Rick gekoppeld aan Fred. Na de zware partij in de vorige ronde lukte het Rick niet om van Fred te winnen. Ernst-Jan pakte wel zijn punt en stond weer bovenaan.
Beide spelers wonnen de overige ronden, waardoor wederom Ernst-Jan snelschaak kampioen van De Pionier werd. Zoals te zien hieronder in de einduitslag is het krachtsverschil tussen de nummers 1 en 2 niet groot geweest!
Al met al een verdiende overwinning van Ernst-Jan. Proficiat!!