zondag 22 april 2012

Ronde 31 en De Pionier 2-Sliedrecht 4

Het tweede Pionierteam zou, in de laatste wedstrijd in klasse 3B, met 2½ bordpunt tegen Sliedrecht 4, praktisch zeker zijn van klassenbehoud. Ad van der Ree was erbij om te kijken of het zou lukken. Ook werden nog enkele interne partijen gespeeld.

Het zal een hele schrik voor Ad geweest zijn, toen hij ontdekte dat hij zijn tas met daarin o.a. zijn aantekeningen over deze wedstrijd in het clublokaal had laten liggen. Maar Ad zou Ad niet zijn als hij zijn losse pols niet gebruikt zou hebben om daar een verhaal uit te schudden. Hier volgt dat verhaal:
Donderdag 19 april moesten we onze laatste wedstrijd van het seizoen spelen.
We stonden vooraf op de vierde plaats, met een flink aantal bordpunten. Als we 2½ bordpunt binnen zouden halen zouden we veilig zijn en in de derde klasse blijven.
Sliedrecht 4 kwam met drie heel jonge spelers naar ons toe, bij hun thuisfront beter bekend onder hun Geuzennaam "de 3 musketiers". Dat was leuk om te zien en een compliment aan de jongelui, ze deden het goed. Met z’n drieën behaalden ze twee punten. Opvallend vond ik dat ze het goed deden in het eindspel. Bonne haalde een gemakkelijke remise, Wim moest duidelijk goed opletten om remise te behalen, maar Ben, toch niet de minste, liet zich verrassen in het eindspel en verloor. Arie Bliek haalde overigens snel het eerste punt binnen. Toen zijn tegenstander op het verkeerde moment rocheerde verloor deze door een tactische fout een stuk. En Arie haalde daarna al snel het eerste punt binnen. Het ging eigenlijk daarna vrij snel. Jan won, na een moeizame strijd, waarin hij eigenlijk eerst slechter stond. Maar zijn tegenstander vergreep zich. Bij Sheila gebeurde het omgekeerde. Na een dubieus offer, van haar tegenstander, liet ze zich overbluffen. Toen de partij eigenlijk gelijk stond maakte Sheila een fout en stond verloren. Frans speelde een degelijke partij die volledig gelijkop ging, het werd dan ook remise. Michiel speelde een prima partij en stond op een bepaald moment dik gewonnen, maar begon zijn voordeel in rap tempo terug te geven. Toen het remise werd gegeven stond hij nog steeds iets beter.
De uitslag werd 4-4, voor ons een prima resultaat, we hadden de benodigde punten binnengehaald.
Al met al heeft het tweede team een goed seizoen achter de rug. We hebben leuke wedstrijden gespeeld. Met uitzondering dan van de wedstrijd tegen Spijkenisse 3. Het was vervelend dat Spijkenisse niet wilde meewerken om partijen vooruit te laten spelen. Toch laat het ook zien dat de basis bij ons smal is. Als er een paar mensen ziek zijn of met vakantie gaan, zitten we met een probleem. We kunnen dus best een paar spelers extra gebruiken.
Maar al met al een compliment voor het team. De sfeer in de ploeg is prima en iedereen speelde trouw, ook in de uitwedstrijden, z’n potje. Het is te hopen dat de spelers hun ploeg trouw blijven en dat we volgend jaar weer zo’n leuk seizoen kunnen draaien. Want spelen in de bond blijft een leuke bezigheid

De Pionier 2 1538 Sliedrecht 4 1422 4-apr
1 Jan Straatman 1496 - Martijn Stoker 1527 1-0
2 Michiel Landman 1616 - Martin Prins 1517 ½-½
3 Frans Troost 1616 - André van Dieën 1508 ½-½
4 Ben Blakmoor 1705 - Adrian Mensing 1316 0-1
5 Bonne Faber 1653 - Andrew Mensing 1546 ½-½
6 Wim Noordermeer 1479 - Jorik Klein 1246 ½-½
7 Sheila de Jonge 1413 - Henri Hartog 1505 0-1
8 Arie Bliek 1329 - Leo Koppelaar 1213 1-0Door deze wedstrijd was de interne competitie niet druk bezet (opnieuw een oneven aantal deelnemers, waardoor Fred van Wieringen geen partij had) en kon de indeling niet geheel op sterkte gedaan worden. Ernst-Jan Pluim Mentz had het niet echt moeilijk tegen Jan van Baardwijk, hij wist al vrij snel een stuk te winnen en het daaruit voortvloeiende eindspel ook keurig in winst om te zetten. Jan van Dam kreeg een redelijk makkelijke tegenstander in Leo Stelloo, die wel zijn uiterste best deed "er iets van te maken", Jan was echter eigenlijk meer bij de andere partijen te vinden dan bij zijn eigen. Hij moest overigens wel over voldoende zitvlees beschikken, Leo probeerde tot het uiterste te gaan en moest tenslotte de klok gelijk geven. Weer meer op niveau was de partij tussen Ger Croonenberg en Jannes van Halen. Maar Jannes was helemaal niet tevreden over zijn spel, halverwege de avond liep hij al rond en maakte het bekende gebaar met zijn hand over zijn keel om aan te geven dat hij verloren had en zeker niet goed gespeeld (volgens eigen idee). Tenslotte weer een partij met een groot sterkteverschil, tussen Trudy Angeneind en Jan van Huizen. Maar Trudy liet zich hierdoor niet kisten en Jan moest het nodige denkwerk verrichten om tenslotte toch de winst binnen te halen. Helaas weet Trudy nog steeds niet haar goede spel uit "de eerste helft" te handhaven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten