zaterdag 28 juli 2018

ZAS ronde 4

Zou er, dankzij de hittegolf, geen bezoekersgolf zijn gekomen? Er waren er zelfs minder dan de vorige avonden, dat kan echter ook te maken hebben met de vakantiegolf! En weer bleek, dat je met een avond met "slechts" 3 ronden een beetje geluk moet hebben met de indeling, dat kan vaak een slok op een borrel schelen.

Van de actuele lijstaanvoerders was er slechts eentje aanwezig en die verloor zijn eerste ronde-partij ook nog! Thijs van Dam toonde zich namelijk te sterk voor Michiel Landman. Verder waren er eigenlijk geen verrassingen, alle partijen kenden de tevoren verwachte winnaar. Fred van Wieringen was te sterk voor Rien van der Molen, Frits van der Veeke haalde het niet tegen Jan Zoorob en Alex van Wieringen hield zijn kruit lang droog tegen Ricardo Klepke, moest tenslotte echter toch zwichten. Wim van Schie wist Sheila de Jonge onder de duim te houden, terwijl ook Martijn van Dam uit een te sterk vaatje tapte tegen Jan van Baardwijk. Kees Berkhout verloor van Casper Verbeek, net als Bonne Faber van Jan van Dam. Hiermee werd ronde twee bereikt.
Bij het bereiken van die tweede ronde werd ook meteen bekendgemaakt hoe en waar de prijzen van de avond zouden kunnen worden gewonnen en dat zou dan voor de nummers 1, 7 en 15 worden en dat leek dan goed verdeeld te zijn. Maar je weet het maar nooit, die indeling kreeg er veel mee te maken. Na in de eerste ronde de zoon mores te hebben geleerd kreeg Ricardo nu met pa Fred te maken en de Pioniervoorzitter weet nu ook hoe sterk Ricardo is. Ook de verdere winnaars uit de eerste ronde speelden tegen elkaar en ook daarbij eigenlijk geen verrassingen. Jan Zoorob won van Wim van Schie, Jan van Dam van Martijn en Casper verloor van Thijs. Rien kreeg hetzelfde traject voorgeschoteld als Ricardo, alleen in omgekeerde volgorde, hij verloor nu van Alex. Sheila was te sterk voor Frits, Michiel voor Kees en Jan van Baardwijk wist niet van Bonne te winnen.
Als je zo'n verhaaltje schrijft, dan lijkt het voorbijgevlogen, nu alweer de derde ronde, maar in werkelijkheid was het al ver na tienen. In die derde ronde mocht Thijs het proberen tegen Ricardo en ook Thijs slaagde er niet in hem iets af te snoepen. Een hele spannende partij werd het tussen Jan van Dam en Jan Zoorob, eerstgenoemde Jan trok tenslotte aan het langste eind. Ook Martijn en Fred wonnen hun partij van resp. Wim van Schie en Casper. Maar zoon Alex deed geen goede zaken, hij verloor van Michiel. Bonne wist te winnen van Sheila, wat verrassend ook lukte aan Frits tegen Jan van Baardwijk. Tenslotte verloor ook Kees nog van Rien.
Dan de prijzen. Er bleken uiteindelijk twee deelnemers te zijn die alle drie hun partijen hadden gewonnen en dat waren Ricardo en Jan van Dam. Ook wat de weerstandspunten betreft bleek het geluk van de indeling van invloed te zijn, Ricardo scoorde daar vijf van en Jan zes, de winnaar van de eerste prijs werd dus Jan van Dam. Voor de tweede prijs stonden er zes met een totaalscore van twee punten en ook hier moesten de weerstandspunten de beslissing brengen. De volgorde werd als volgt: Thijs met 6 weerstandspunten, Fred en Jan Zoorob hadden er vijf, Martijn en Bonne hadden er vier, terwijl Michiel deze rij sloot met drie weerstandspunten. Martijn en Bonne stonden dus op de plekken 6 en 7, één van hen mocht dus een prijs uitzoeken. Dat werd Bonne tenslotte, die evenveel SB-punten had dan Martijn maar één punt minder bij de PS-score, wat hwem de prijs opleverde. Dan de derde prijs, waarvoor tenslotte twee deelnemers in aanmerking kwamen: Jan van Baardwijk en Kees Berkhout. Beiden hadden alle drie partijen verloren, Jan had dit echter tegen iets sterkere spelers gedaan. Hij had vijf weerstandspunten, terwijl Kees er eentje minder scoorde.

Hierdoor werd dit de nieuwe tussenstand voor de eindprijzen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten