zondag 5 juli 2015

Slotavond jeugdafdeling

Aan alles komt een eind, zo ook aan het voor de jeugd zo mooie seizoen '14-'15. Ook zij maakten een verhuizing mee, waarbij het toch altijd spannend is wie er blijft of hierin een reden ziet om niet meer te komen. Maar gelukkig was er van dat laatste geen sprake en van het schaakgedeelte doet jeugdleider Jan van Huizen hierna verslag.

Diploma’s en bekers voor de jeugd

Afgelopen donderdag 2 juli was het de slotavond voor de jeugd. Ondanks de warmte was iedereen op komen dagen want op de slotavond werd ook nog even examen gedaan en dat wilde niemand missen. Voor stap 1 waren er 3 jeugdige schakers die examen deden en zij slaagden alle drie, namelijk Daní Retel Helmrich (met een 10!!), Tim van Huizen (een 9) en Philippe Groen (een 7). Vince van Apeldoorn was nog niet zover dat hij examen in stap 2 kon doen, maar hij slaagde met vlag en wimpel voor stap 1+. Jordy v/d Veer slaagde heel mooi voor stap 2+ en Thijs van Dam en Alexander Groen behaalden al stap 3. Na stap 3 wordt het een stuk lastiger en daar weten Tieme Walstra, Martijn van Dam, Joost van Dam en Guido van Huizen alles van. Deze avond lukte het Tieme en Guido om stap 4+ te halen.

En op deze avond werden natuurlijk ook nog de bekers uitgereikt en dat is soms nog heel spannend omdat niemand de precieze eindstand weet. Bij het snelschaken was Tieme als vanouds de beste, gevolgd door Thijs en Vince. Vooral van Thijs was het knap want hij eindigde zelfs boven Martijn, Joost en Guido. Bij het Raindrop Chess was het ook Tieme die beslag legde op de eerste plaats en hier was het Alexander die tweede werd, gevolgd door Yoram. En dan als laatste de belangrijkste competitie, namelijk de huishoudelijke en daar spelen we in twee groepen. Ook hier was Tieme eerste geworden al was dat tot en met de laatste ronde heel spannend geweest tussen hem en Martijn. De winnaar van de laatste partij zou kampioen worden en dat was dus Tieme en Martijn werd daardoor tweede. Op de derde plaats eindigde Joost. In de andere groep was Thijs op een hele mooie eerste plaats geëindigd, gevolgd door Alexander en Jordy.


We kunnen weer terugzien op een bijzonder leuk en mooi schaakseizoen en op donderdag 27 augustus gaan we weer met het nieuwe seizoen beginnen. De begeleiders van het jeugdschaak wensen iedereen een hele goede en mooie zomervakantie toe!!

De slotstanden van het seizoen vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten