woensdag 1 juli 2015

Jeugdkampioen van De Pionier wint laatste GrandPrix

Jongstleden zaterdag werd door s.v.IJsselmonde de laatste GrandPrix voor de jeugd georganiseerd. Hier deden in totaal 84 kinderen aan mee, waaronder 6 Pioniertjes. En zowaar, de zojuist tot jeugdkampioen van de club uitgeroepen speler Tieme Walstra legde beslag op de eerste prijs! Jeugdleider Jan van Huizen doet verslag.
Afgelopen zaterdag 27 juni werd het achtste en laatste GrandPrix toernooi van de Rotterdamse Schaakbond voor de jeugd gehouden. Er waren 84 deelnemers en de leeftijden liepen uiteen van 6 tot en met 16. Schaakvereniging De Pionier was er met 6 deelnemers vertegenwoordigd, namelijk Tieme Walstra (groep 1), Guido van Huizen (groep 2), Alexander Groen (groep 5), Daní Retel Helmrich (groep 7), Tim van Huizen (groep 10) en Philippe Groen (groep 11).
(helaas is er geen foto beschikbaar van zowel Dani als van Philippe)
Het leuke van de nieuwe formule van de GrandPrix toernooien van de RSB is, dat de deelnemers in groepen worden ingedeeld qua speelsterkte en dus niet op leeftijd. Bovendien krijgt de nummer 4 van elke groep een medaille en de eerste drie krijgen een beker. Aangezien een groep uit 8 deelnemers bestaat heeft de helft dus een prijs.
Voor Philippe en Tim was het de eerste keer dat ze aan zo’n groot toernooi meededen en ze deden het heel goed. Daní speelde ook goed en omdat ze een fout bij de eindstand maakten, behaalde hij ook nog de beker van de derde plaats. Alexander en Guido vielen buiten de prijzen, maar Tieme daarentegen maakte alles goed. Hij was twee dagen ervoor clubkampioen geworden bij de jeugd en hij moest dat natuurlijk waarmaken. Hij schrok wel dat hij in groep 1 zat, maar hij besloot gewoon z’n best te doen. Hij speelde heel secuur en geconcentreerd en dat leverde hem een prachtig resultaat op van 5 uit 5 na 5 rondes. In de zesde moest hij tegen Dominggus Paays, ook een hele goede, en daar verloor Tieme van. Het werd toen nog spannend in de laatste ronde, maar de anderen konden het niet bolwerken en Tieme won zelf wel de laatste partij. Tieme eindigde daardoor met 6 uit 7 en had zelfs anderhalve punt voorsprong op de nummers twee en drie.
De prijsuitreiking werd door niemand minder dan Hans Böhm gedaan, omdat dit het laatste toernooi van het seizoen was. Tieme kreeg daarom de beker voor de eerste plaats uit handen van Hans Böhm, waarbij Tieme overigens niet wist wie Hans Böhm was.

Al met al was het een prachtige afsluiting van het seizoen door onze jeugdkampioen.
De eindstand van groep 1:
1 Tieme Walstra                     6,0
2 Javeria Komal Zubair         4,5
3 Job Verheul                         4,5
4 Muhammad Saad Zubair    4,0
5 Kevin Do                             4,0
6 Dominggus Paays              4,0
7 Winston Tjong tjin Joe         1,0
8 Nyuk Lyn Cchung               0,0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten