zondag 11 september 2011

Ronde 1

Je zou Fred van Wieringen eigenlijk wel dé speler van ronde 1 mogen noemen!
Hij immers liet clubkampioen Ernst-Jan Pluim Mentz voldoende zweten om niet zonder meer al meteen hoge ogen te gooien naar de eerste voorzitter te worden die in zijn zittingsperiode ook clubkampioen werd.

Want wat gebeurde er?
Ernst-Jan offerde meteen maar een pionnetje om zijn doelstelling duidelijk te maken. Fred speelde echter zo goed dat hij dat pionnetje nog steeds vóór stond toen Ernst-Jan zich gedwongen voelde remise door eeuwig schaak af te dwingen! Overigens, remise werd ook de uitslag aan de, zo zou je ze tenminste kunnen noemen, andere 3 topborden. Jan van Huizen wist namelijk zijn fraaie voorsprong in stelling tegen Bonne Faber niet waar te maken in het eindspel, wat hem na de partij nog wel even duidelijk werd gemaakt. Beide kanten van de klok wezen aan het eind overigens wel nog iets meer dan 3 minuten aan, zodat het dus zeker geen salonremise genoemd mocht worden.
Frans Troost en Alex van Wieringen wisten ook niet verder te komen dan remise, terwijl Sheila de Jonge zichzelf verbaasde door haar partij tegen Ben Blakmoor remise te houden. Ze stond echter wel een stuk vóór, wat Ben de opmerking "waar reputatie niet allemaal goed voor is" ontlokte.
Er werd echter ook wel gewonnen.
Jan van Baardwijk was namelijk vlug klaar met Rob van Wijgerden, hoewel Rob zich alles niet meer tot het bittere eind liet bewijzen. Hij ging liever nog even wat drinken!
Voor Frits Wilschut echter waren de rapen redelijk snel gaar, Wim den Heijer toonde zich daarbij iemand, die blijkbaar veel naar de tegenwoordige hype van kookprogramma's kijkt. Gordon Ramsey zou jaloers zijn.
Maar voor Mehdi Potters werd het een heel ander verhaal. Hij leek goede kansen te krijgen tegen Wim Noordermeer maar Wim is iemand, die daar niet gauw aan toegeeft en ook nu trok hij uiteindelijk aan het langste eind van het gebeuren.
Samen maakten Ger Croonenberg en Dik Roeffel er een gezellig potje van, hoewel de uiteindelijke winst voor Dik toch meer voeten in de aarde had dan je op het eerste gezicht zou zeggen.
Tenslotte werd het eveneens een gezellige pot tussen Leo Stelloo en Trudy Angeneind, hoewel Trudy wel een aantal kansen liet liggen en het Leo toch wel de nodige moeite kostte om het eerste punt van het nieuwe seizoen te scoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten