zaterdag 27 juli 2024

ZAS ronde 4

Het Fischer-tempo deed zijn intrede, ook bij het snelschaakdeel van het ZAS. Volgens de organisatie een lumineus idee om meer deelname te trekken. Dat lukte ten dele, de belangstelling was even groot als bij de vorige ronden, ook nu waren er nieuwelingen, echter niemand zonder ZAS-achtergrond. Voor enkelen werd het afwachten hoe dit tempo zou bevallen, anderen maakten het al mee via internet.

zaterdag 20 juli 2024

ZAS ronde 3

Een - qua speeltempo - langzame aflevering van het ZAS, 3 ronden met een bedenktijd van 20 min. en 3 sec. per zet increment voor elke speler. Volgens de organisatie zou dit een laagterecord qua deelname gaan worden. Niets was echter minder waar! Ook nog drie nieuwelingen, waarvan er twee nog nooit aan een ZAS hadden deelgenomen.

maandag 15 juli 2024

ZAS ronde 2

Het was een avond voor het snelle schaakgebeuren. Maar ook nu kon het van belang zijn hoe de indeling steeds zou verlopen. Toch werd het idee van de organisatie, dat de liefhebbers van snelschaken nu rijen dik zouden binnenstromen niet bewaarheid. De opkomst was minder dan in de eerste ronde, hoewel er wel weer een aantal nieuwkomers bij was. Ook kwam er nog een ZAS-nieuweling.

zondag 7 juli 2024

ZAS ronde 1

Met een verrassend grote opkomst en een minder verrassende winnaar is de eerste ronde van het ZomerAvondSchaaktoernooi van de 50-jarige schaakclub De Pionier in Hellevoetsluis van start gegaan. Een echt verslag qua schaaktechniek zal dit niet gaan worden, meer een volgen van ieders resultaat per ronde.