zaterdag 25 juli 2015

ZAS ronde 4

Ook al was de deelname niet optimaal, toch bleek er weer iemand te zijn bij wie het bloed kroop waar het niet kon gaan. M.a.w., Frits van der Veeke wilde toch weer eens bij zijn oude club gaan meespelen en had daar het ZAS voor uitgekozen. Verder wel een redelijk sterk deelnemersveld met enkele beoogde winnaars.

zondag 19 juli 2015

ZAS ronde 3

Een gezellige schaakavond met weer een leuke opkomst. Zelfs een totaal nieuweling op ZAS-gebied: Martijn van Dam, jeugdlid van De Pionier, had al wel eens bij de senioren meegespeeld, nog niet bij een ZAS-gebeuren, nu dus zijn vuurdoop. Je ziet hem overigens centraal op de foto.

zondag 12 juli 2015

ZAS ronde 2

De tweede avond en de belangstelling bleek al ruimschoots groter dan de eerste avond. Dat kan uiteraard verschillende oorzaken hebben: het was de eerste avond te zomers, het speeltempo lag een aantal nu beter of het idee "zomerschaak" moet nog wennen.

dinsdag 7 juli 2015

ZAS ronde 1

We zijn weer begonnen, de eerste ronde van het ZAS is weer achter de rug. Alles leek perfect: het gewenste weer was meer dan ideaal, er waren een aantal sponsoren gevonden (zie bovenaan de startpagina), dus voldoende prijzen en iedereen van de organisatie had er veel zin in. Maar dan de deelnemers! Ondanks de nodige reclame (zowel van mond tot mond als ook op de tegenwoordig gebruikelijke methoden) liet dit aspect nog te wensen over.

zondag 5 juli 2015

Slotavond jeugdafdeling

Aan alles komt een eind, zo ook aan het voor de jeugd zo mooie seizoen '14-'15. Ook zij maakten een verhuizing mee, waarbij het toch altijd spannend is wie er blijft of hierin een reden ziet om niet meer te komen. Maar gelukkig was er van dat laatste geen sprake en van het schaakgedeelte doet jeugdleider Jan van Huizen hierna verslag.

woensdag 1 juli 2015

Jeugdkampioen van De Pionier wint laatste GrandPrix

Jongstleden zaterdag werd door s.v.IJsselmonde de laatste GrandPrix voor de jeugd georganiseerd. Hier deden in totaal 84 kinderen aan mee, waaronder 6 Pioniertjes. En zowaar, de zojuist tot jeugdkampioen van de club uitgeroepen speler Tieme Walstra legde beslag op de eerste prijs! Jeugdleider Jan van Huizen doet verslag.